Salat med asparges og bacon

Reklame for Winefamily
Salat med asparges og bacon . Wine family
En grøn salat med asparges og sprødstegt bacon – og så selvfølgelig et glas køligt og perfekt afstemt glas hvidvin til. Ja, så er jeg fuldstændig solgt.

Asparges salat med bacon . Salat med asparges

Forårs salat med asparges

Foråret har virkelig ramt mig; Naturen er sprunget ud, solens stråler erstatter mit solskinspudder og menneskene omkring mig, inklusiv mig selv, er pludselig langt mere smilende. Det er befriende og herligt, og skal i den grad nydes til fulde. Derfor har jeg også besluttet mig for, at høste alt forår ud af mit køleskab til den helt perfekte grønne salat. Faktisk indeholder den alt hvad foråret begærer; Asparges, ærter og ærteskud og sammen med bacon og hjemmelavede rugbrøds croutoner, så er opskriften på salat med asparges – et festmåltid i sig selv.

Inspiration til andre sommer og forårs salater: Græsk rucolasalat, Klassisk tomat salat og Den bedste melonsalat

Vin og sommersalat . Forårs salat

Salat med asparges i samarbejde med Winefamily

Prikken over i’et blev den newzealandske Sauvignon blanc – som faktisk er noget af det, vi nyder aller mest af herhjemme. Man skulle næsten tro, at Winefamily kendte os helt personligt, for det er netop dem, som har sendt mig vinene. I dette blogindlæg vil jeg nemlig udover at præsentere en skøn salat med asparges og bacon, også fortælle jer om en fabelagtig vinklub, jeg netop er blevet medlem af.

Første gang jeg hørte om Winefamily var gennem mine forældre, så jeg kender absolut til det smarte koncept, hvor man med 75kr om måneden bliver medlem af ”winefamily’s vinklub”, hvormed man kan købe fabelagtige vine til virkelig gode priser. Jeg snakker 30-70% i besparelse, og så bliver vinen (samt spiritus, kaffe og økologisk specialiteter) i øvrigt også leveret hjem til én uden leverings omkostninger.

Vinen vi igår drak til salat med asparges og bacon (samt fyldt kylling og hjemmelavet madbrød), var ”Zephyr”, der normalt koster 169kr, men hos Winefamily koster 93,45. Et enestående regnestykke der får mig til at sige ”hvad der er sparet, er tjent” – i hvert fald når man godt kan lide et glas koldt hvidvin til sin salat med asparges og bacon.

Winefamily . Forårs salat med asparges

Opskrift på salat med asparges

Salat med asparges og bacon
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 200g baby kartofler
 • 5 grønne asparges
 • 2 spsk. smør
 • 70g ærteskud (eller napolitan salat)
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. frisk citronsaft (eller hvidvins eddike)
 • en tsk. sennep
 • En håndfuld dild
 • en pakke bacon
 • en håndfuld friske ærter
 • Frisk revet parmesan
 • Rugbrøds croutoner
Fremgangsmåde
 1. Kog kartoflerne så de er møre, men stadig faste
 2. Steg asparges på en pande med smør (gerne grillpande). De skal stadig være sprøde og derfor ikke steges for længe
 3. Bland olivenolie, citronsaft og sennep sammen og vend det i salaten, kartoflerne og asparges
 4. Placer det på et stort fad
 5. Steg bacon sprødt og smuldr det udover salaten sammen med friskhakket dild, friskpillede ærter, frisk revet parmesanost og rugbrøds croutoner

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *