En instagram guide

image

Det her billede gjorde noget ved mig. Det var det første “gode” billede, jeg tog med min telefon, og det vækkede en ild, da jeg postede det på instagram for 1,5 år siden. Ilden brænder endnu!

Selvom jeg efterhånden burde have vænnet mig til det, så skal jeg en gang i mellem lige nive mig selv i armen, når jeg ser, hvordan der hver eneste dag strømmer nye følgere til min instagram profil. Jeg er simpelthen så beæret over hvert eneste særlige individ, der gider at følge med i mit billede univers. Tusind tak!

Det var faktisk på instagram, at det hele begyndte, – alt det med at ytre sig i lange sætninger på eget domæne. Instagram viste mig døren til en blogverden, som jeg stadig føler mig meget ny, uerfaren og spændt på, men som jeg glæder mig til at udforske.

Sådan får man 10.000 følgere på instagram:

  • Vælg et “tema” til din instagram profil. Det behøver nødvendigvis ikke være det samme, du altid tager billeder af, men koncentrer dig gerne om få emner i begyndelsen. Mit hovedområde var især mad, men med tiden har billeder af min datter, tøj, øjeblikke og interiør også sneget sig ind.
  • Lær at rediger dine billeder. Man kan tage nok så pæne billeder, men uden at der bliver trykket på lidt taster i redigeringsprogrammerne, så er billederne ikke meget værd. Jeg bruger hovedsageligt app’en vsco til at redigere mine billeder med
  • Tag aldrig billeder når det er mørkt, medmindre du er en fabelagtigt fotograf, med et rigtig godt kamera
  • Vær kontinuerlig. Der kommer kun følgere, hvis der lægges billeder op, og gerne hver dag.
  •  Vær synlig. Folk har ikke en jordisk chance for at vide og kende til din fantastiske instagram profil, medmindre du gør dem opmærksom på den. Dvs. like og kommenter alt hvad du kan, når du endnu ikke har så mange følgere. Som dit følgerskab vokser, vil følgerne også finde dig helt “automatisk”, og så behøver du ikke længere, være så aktiv på den front.
  • Ikke alle følgere er gode følgere. Det var egentlig noget, som jeg opdagede meget hurtigt, når jeg observerede “de store” GAW-profiler, der ugentligt laver konkurrencer. Det giver rigtig mange følgere, men måske ikke særlig aktive følgere, der virkelig interesserer sig for mennesket bag kameraet (og f.eks gider læse din blog). Desuden synes jeg også, at konkurrence-billederne ofte ser utrolig grimme ud i ens feed.
  • Sæt dig et mål. Mit ultimative mål var at nå 10.000 følgere, men jeg har gennem tiden også sat dags mål, ugentlige mål og månedlige mål for mit følgerskab. Det hjalp mig med, at holde mig til ilden. Nu er mit nye ultimative mål 50.000 følgere.
  • Tænk over teksten til dine billeder. Hvis du vil skrive på engelsk er det kun et plus. Det trækker helt klart flere følgere, når teksten ikke står på dansk. Men lige meget hvilket sprog du vælger at ytre dig på, så gør dine billeder interessante med din tekst. I begyndelsen skrev jeg meget noget lignede “dagens aftensmad”, som jo faktisk er en dødsyg tekst. Nu prøver jeg i stedet, at skabe en lille histore om hvert eneste billede. Det giver læseren lyst til, at se hvad du skal lave næste dag, og dagen efter.
  • Gør det til en livsstil. Faktisk havde jeg utrolig svært ved dette i begyndelsen, og i det første år jeg var aktiv på instagram, “stressede” jeg ofte mig selv med, at tage dagens billede. Nu ser jeg mulighederne i et billede flere gange dagligt uden, at jeg behøver at lægge særlige kræfter i det. Det kræver dog, at man altid har sin telefon ved hånden.

Endu engang tusind tak fordi i gider at læse med. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis der er punkter, jeg har glemt eller noget som jeg skal uddybe!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *