Rugmuffins – fiberrige og sunde

Opskriften på rugmuffins indeholder reklame for Castus
Rugbrødsmuffins  Rugbrøds muffins

I lang tid har det været mine to små krudtuger, jeg har snakket om, når jeg har omtalt hele emnet “madpakker” herinde på bloggen samt på instagram. Det har været dem jeg har taget udgangspunkt i, eller ihvertfald spiloppens frokost, fordi jeg selv har haft ferie eller studeret og arbejdet hjemmefra. Fra på mandag begynder dog en ny tid, hvor jeg igen skal møde ind på universitetet samt hospitalet, og derfor har jeg selvfølgelig brug for en madpakke. Her er planen at disse rugmuffins skal indgå som et mættende og fiberrigt element i (også) min madpakke.

Opskrift på rugmuffins

Muffins med rugmel  Sunde muffins

Jeg tænker, at denne opskrift på rugmuffins er særligt god til om eftermiddagen, hvor man også har brug for en smule sødt og selvfølgelig energirigt. Samtidig er de grove muffins også sunde, da de indeholder en stor andel kostfibre.

Inspiration til madpakken: De bedste bløde pølsehorn, Sunde pizzaboller og Sunde havregrynsmuffins

Rugmuffins i samarbejde med Castus

Sunde rugbrødsmuffins  Rugmuffins

Jeg har været stolt ambassadør af Castus og deres lækre produkter, i efterhånden – ret lang tid. Og jeg har i den tid erfaret, at deres frugtstænger og andet godt, ikke kun kan spises af børn, men i særdeleshed også af voksne. Jeg er helt pjattet med deres “boost me up” – især den med rødbede, men også deres almindelige frugtstænger, grinebidder osv, spiser både min mand og jeg til dagligt, når vi har brug for noget sødt, der ikke er usundt.

Disse rugmuffins kan på samme måde som casus’ produkter både spises af børn og voksne. Det er ihvertfald allerede afprøvet herhjemme.

Sunde rug muffins  Rugmuffins

Rugbrødsmuffins - fiberrige og sunde
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12 rugmuffins:
 • 2dl lunken vand
 • 20g gær
 • 1 spsk. flydende honning
 • 2 æg
 • 25g smør
 • 1 dl natural yoghurt
 • ½ tsk. Salt
 • 250g rugmel
 • 100g hvedemel
 • 7 styk. Castus Frugtpålæg med figensmag (1/2 af pakken)
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt honning
 2. Smelt smør og tilsæt det sammen med æg, yoghurt og salt til vandet
 3. Tilsæt rugmel lidt ad gange og rør godt rundt i dejen
 4. Tilsæt hvedemel og rør yderligere i ca. 5min. Dejen skal være meget våd.
 5. Hak frugtpålæg groft og vend det i dejen
 6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 7. Fordel dejen i faste muffinsform (silikone eller pap) og bag dem ved 175 graders varmluft i ca. 20min

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *