Rugbrøds croutoner  Rugbrødscroutoner
Rugbrøds croutoner kan pifte utrolig mange forskellige slags måltider op, og give netop dét salte, sprødhed og tekstur som en ret behøver.

Rugbrøds croutoner til suppe og salat

På nuværende tidspunkt skriver kalenderen oktober måned, og vi er derfor for alvor trådt ind i suppeårstiden, hvis man kan kalde dét det. Jeg elsker alle slags supper, og især denne hokkaidosuppe smagt til med kokosmælk, er jeg helt pjattet med. Som i kan se på billederne nedenfor, så toppede vi græskarsuppen med hjemmelavede rugbrødscroutoner, som virkelig gjorde noget særlig godt for retten.

Om sommeren og tildels også forår, er det selvfølgelig ikke meget suppe, som vi får spist. I stedet vælger jeg på den tid af året, at toppe mine salater både til frokost og til aftensmad med croutoner laver af rugbrød. F.eks en simpel melonsalat eller en grøn og sprød linsesalat.

Rugbrøds croutoner og suppe  Rugbrøds croutoner med havsalt

Opskrift på rugbrøds croutoner

Som i nok kan regne ud, så er det uhyre nemt at lave disse rugbrøds croutoner. Jeg bruger ofte daggammelt eller ældre rugbrød, som alligevel ville være gået til spilde. Så drysser jeg det med en god mængde havsalt af god kvalitet, der er kernen i den gode og saltede smag i croutonerne. Udover havsalt drysser jeg også ofte med friske krydderurter, som giver et fantastisk indspark i ikke bare smagen men også udseendet af disse rugbrøds croutoner.

Hvis man ikke har friske krydderurter, så kan man sagtens bruge tørrede til at drysse over sine croutoner. Et andet forslag er hvidlæg. Jeg elsker hvidløg, og også på disse rugbrøds croutoner smager det godt!

Rugbrøds croutoner med salt  Rugbrøds croutoner og hokkaidosuppe

Rugbrøds croutoner med havsalt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 5 skiver tørt rugbrød
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Evt. timian
Fremgangsmåde
  1. Pensl rugbrød med olivenolie
  2. Drys med havsalt og skær dem i små tern
  3. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200graders varmluft i ca. 15min.
  4. Vend dem i timian og evt en smule mere havsalt