Ristaffel  ristaffel med karrysauce
Ristaffel med en cremet karrysauce indeholdende kylling og en smule sødme fra danske æbler. Ja, det er nu engang en ægte klassiker!

Ristaffel og glædelige barndomsminder

Jeg er nok ikke den eneste, der kan nikke genkende til at, være vokset op med den legendariske ristaffelret. Jeg husker dette måltid fra utrolig mange sammenhænge. Både som helt almindelig hverdags aftensmad, men også når jeg var gæst til børnefødselsdage med mine klassekamerater. Faktisk husker jeg én bestem pige, som hvert år til hendes fødselsdag i de helt små folkeskole klasser, serverede ristaffel.

Godt nok er ristaffel med karrysauce og kylling gået af mod for længe siden, og erstattet af retter som linsegryde, sprøde sødekartoffelfritter og bagt morgengrød, men jeg synes nu alligevel, at dette måltid kan noget særligt. Faktisk vil jeg vove og påstå, at ristaffel nok skal komme på mode igen. Især hvis man serverer retten med vilde ris, friske og grønne krydderurter samt andre små delikate råvarer, som gør noget ekstra særligt ved den ellers gode risret.

ristaffel med ris  Ristaffel ingredienser

Opskrift på ristaffel

Hvad man serverer til sin ristaffel er jo fuldstændig op til en selv. Man kan tømme køleskabet for friske grøntsager, urter og løg, og man kan kigge efter konserveres som ananas, og tørprodukter som nødder, kokosflager, rosiner og hvad man nu kan lide.

Som jeg husker denne risret så blev det serveret med peanuts, banan, ananas, æbler, kokos, ris og så den cremede karry sauce med kylling. Hvad serverer i sammen med ristaffel hjemme hos jer?

ristaffel opskrift  ristaffel ret

Ristaffel - opskrift med kylling i karry
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til ca. 4 personer:
  • 1 spsk. olie
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 modent og sødt æble
  • 4-500g kylling
  • 500ml mælk
  • Salt og peber
  • maizena til jævning
  • Serveres med ris, peanuts, æbler, ananas, rosiner, kokosflager, forårsløg og bananer
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og skær kylling i mundrette stykker
  2. Svits det løg og kød i en gryde med krydderier og olie til kødet er gennemstegt
  3. Tilsæt æble og svits i yderligere et par minutter
  4. Tilsæt mælk og lad saucen langsomt varme op så den ikke skiller
  5. Jævn med maizena og smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier
  6. Serveres med ris og hvad hjertet ellers begærer