Risfrikadeller RIs frikadeller
Risfrikadeller er nogle utrolig smagfulde vegetar frikadeller. I denne opskrift på hjemmelavet ris frikadeller har jeg brugt fint revet gulerod og persille, men man kan sagtens bruge en masse andre grøntsager, urter og krydderier også.

Hjemmelavet risfrikadeller

Vegetarfrikadeller med ris Kogte ris

Hvis man har en rest ris fra gårdsdagens aftensmad, så er det oplagt at trylle dem om til enten stegte ris med køkkenskuffens grøntsager eller også disse risfrikadeller. Det hænder ihvertfald utrolig ofte herhjemme, at der er en rest kogte ris tilbage. Simpelthen fordi det er så svært at vide, hvor meget både børn og voksne spiser til aftensmad.

Ris frikadellerne steger jeg i smør på en middelvarm pande i ca. 20min. Det tager nemlig en del længere tid at stege vegetar frikadeller kontra almindelige frikadeller af kødfars, men det er vigtigt at man er tålmodig, så farsen bliver gennemstegt og skorpen sprød og gyldenbrun.

Opskrift på ris frikadeller med grøntsager

Risfrikadelle fars Frikadeller med ris

Risfrikadeller

Antal 20 risfrikadeller

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 håndfuld persille
  • 300 g kogte ris
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • RIv gulerødder, løg persille og hvidløg meget fint på et rivejern i et foodprocessor eller minihakker
  • Bland havregryn, hvedemel og krydderier godt sammen
  • Bland alle ingredienserne godt sammen
  • Steg risfrikadellerne på en stegepande med smør ved middelvarme i ca. 10min på hver side
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Vegetar frikadeller med ris

Jeg har efterhånden samlet en del opskrifter på vegetar frikadeller herinde, og hvad der gælder for dem allesammen er, at de sagtens kan varieres i smag ud og tryk. Når det kommer til disse risfrikadeller, så kan persille sagtens erstattes af koriander ligesom revet squash kan bruges i stedet for gulerødder. Det er også oplagt at servere grøntsagsfrikadellerne for børn og store babyer, hvor man evt. kan skrue ned for mængden af krydderier.

Havregryn og hvedemel synes jeg dog er genialt i risfrikadeller, så det ville jeg ikke skifte ud. Hvis man vil øge mængden af fibre, så kan man bruge f.eks grahamsmel i stedet for hvedemel til farsen. Derudover kan man også bruge fuldkornsris eller vilde ris til sin frikadellefars. Vi kan dog bedst lide almindelig hvide ris både når de skal spises til gryderetter, asiatiske retter og så selvfølgelig i vegetar frikadeller.

Inspiration til vegetar opskrifter: Kartoffel frikadeller og Squash frikadeller 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page