Pølsehorn  Pølse horn
Pølsehorn er noget der smager de aller fleste. Det er ihvertfald min teori, efter at have bagt dem ualmindelig mange gange, hvor de altid har været et kæmpe hit blandt både store og små.

Pølsehorn til madpakken

Jeg elsker simpelthen at have fryseren og køleskabet fyldt med små nemme madpakke ideer, der kan give lidt ekstra liv til rugbrødsmadderne og grøntsagsstængerne. Her er mine favoritter; pølsehorn, små sunde pizzaboller, eller de klassiske pizzasnegle. Spiloppens yndlings er dog uden tvivl disse pølsehorn, som hun også nyder at spise om eftermiddagen, når hendes far eller jeg, har hentet hende fra vuggestuen. Vi er nemlig så heldige, at vuggestuen som vores datter går i, sørger for forplejningen hele dagen. Det store madpakke-børne-show er vi derfor endnu ikke begyndt med, men jeg er dog sikker på, at disse er en kanon ide til børnemadpakken alligevel.

Pølsehorn opskrift  Bløde pølsehorn

Opskrift på bløde pølsehorn

Der findes jo ualmindelig mange forskellige opskrifter på pølsehorn. Dem vi bedst kan lide, er de bløde og luftige af slagsen, og så med en god kvalitets pølse inden i. Sommetider bager jeg pølsehornene med en smule ketchup, som især min mand er utrolig glad for, men dette kan man variere og skifte ud som man synes. Derudover pynter jeg dem med en smule sesamfrø eller hvad jeg nu lige har af frø og kerner i mine køkkenskuffer. Sammen med pensling med æg, så gør dét dem altså bare ekstra flotte at se på også.

Pølsehorn - bløde og luftige horn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Til ca. 32 små pølsehorn:
 • 4dl mælk
 • 25g gær
 • 50g blødt smør
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk sukker
 • 700g hvedemel
 • 32 små pølser (ca. dobbelt så store som cocktailpølser)
 • æg til pensling
 • Evt sesamfrø og ketchup
Fremgangsmåde
 1. Lun mælken til den er fingervarm og opløs gær heri
 2. Tilsæt smør, salt og sukker og rør godt rundt
 3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60min
 5. Del dejen i fire og rul dem til cirkler vha. en kagerulle
 6. Skær cirklen i 8 trekanter
 7. Placer en pølse på det bredeste sted af trekanten og rul dejen omkring pølsen
 8. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg og pynt evt med sesamfrø
 9. Lad dem hæve yderligere 30min under et viskestykke
 10. Bag pølsehornene i ca. 12-15min ved 200graders varmluft eller til pølsehornene er blevet let gyldne

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page