Pizzaboller – minipizzaer med fuldkorn

Pizzabolle  Pizzaboller
Pizzaboller med fuldkorn og grøntsager er geniale til madpakken, skovturen eller til en særlig søndags frokost. Små minipizzaer vil bare altid være et hit hos både børn og voksne.

Inspiration til madpakken: Rugmuffins

Pizzaboller til madpakken

Jeg har den seneste uges tid bagt pizzaboller utrolig mange gange, hvilket mine følgere på instagram har lagt mærke til. Jeg har bare aldrig nået, at fået taget nogle pæne billeder af de små lækre minipizzaer, før min familie og jeg selv, har fået spist hver og en. Derfor var gårsdagens projekt helt klart, at få bagt en stor portion pizzaboller til min mands madpakke, nu hvor jeg alligevel har vinterferie fra studiet. Vi er så heldige, at der er frokost ordning i min datters vuggestue, så derfor spekulerer jeg endnu ikke så meget i diverse madpakke ideer. Det skal dog nok komme gennem tiden, er jeg ikke i tvivl om.

Læs også gerne: Pizzasnegle med tomat, Opskrift på clubsandwichOpskrift på remoulade og Ægge salat med karry

I forhold til madpakken, så er pizzaboller virkelig en genial frokost. Jeg selv fik det virkelig ofte med som barn, da min mor meget ofte bagte minipizzaer til vores madpakke. Man kan lave en stor portion, og så fryse dem ned. Dermed kan man tage en pizzabolle op hver dag, og putte i madpakken til ens kæreste, barn eller sig selv. Man kan også sagtens koldhæve dejen ved blot kun at bruge 10g gær, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Det kan næsten ikke blive lettere at bage pizzaboller!

Pizzaboller med fuldkorn  Minipizzaer

Pizzaboller med fuldkorn og grøntsager

Fyldet jeg har brugt til denne opskrift minipizzaer er blot de rester jeg havde i køleskabet. Vi havde nemlig for nogle dage siden lavet hjemmelavet pizza, og her var der både pepperoni og ost tilovers. Hvilket slags fyld man vælger at toppe sine pizzaboller med, er jo helt op til en selv. Vi elsker pepperoni og kylling hvis det skal være kød, og hvis det skal være vegetarisk så er snittet rødløg og rød peberfrugt helt klart min favorit. Det er dog en oplagt mulighed for, at få tømt køleskabets grøntsagsskuffe, og dermed toppet pizzabollerne med nogle lækre grøntsager.

Selve pizzabunden til disse minipizzaer er lavet på fuldkorn. Det gør jeg, fordi jeg gerne vil snige lidt ekstra fuldkorn ind i løbet af dagen, og så smager disse minipizzaer bare godt, også med fuldkorn. Jeg synes tid, at brød med fuldkorn kan blive en smule tørt, og derfor har jeg eksperimenteret meget med små minipizzaer der er bløde og snaskede på samme tid. Det er nemlig sådan, at jeg synes sådan nogle pizzaboller skal være. Hvis det derimod er en helt almindelig pizza, så skal bunden selvfølgelig være tynd og sprød, og ikke tyk og blød som disse pizzaboller.

Opskrift på pizzaboller

For at disse pizzaboller ikke skal blive tørre og kedelige, så er dejen derfor meget klæbrig at arbejde med. Jeg rullede den derfor heller ikke ud med en kagerulle, men tog blot en klump dej, og trak lidt i alle siderne. Selvom pizzabunden umiddelbart bliver meget tynd af en pizzabolle at være, så hæver dejen meget op i ovnen, og bliver mere som en pizzabolle, når den er færdigbagt.

Pizzaboller - minipizzaer med fuldkorn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 10 pizzaboller:
Dej:
 • 4dl lunken vand
 • 25g gær
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. sukker
 • 550g hvedemel med 25% fuldkorn
Fyld:
 • ca. 150 g tomatsovs
 • ca. 150g revet ost
 • pepperoni
 • rødløg
 • rød peberfrugt
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt salt og sukker
 2. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig
 3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 4. Fordel dejen i ca 10 lige store klumper
 5. Rive lidt i dejklumperne evt med en smule mel på hænderne og køkkenbordet
 6. Placer pizzabollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
 7. Fyld med tomatsovs, kød, grøntsager og ost
 8. Bag dem i ovnen ved 200graders varme i ca. 12-15min, eller til de er blevet let gyldenbrune

 

Del på print

4 kommentarer til “Pizzaboller – minipizzaer med fuldkorn”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *