Peanutbutter grød med stegte bananer

Peanutbutter grød

Denne peanutbutter grød er en simpel havregrød tilført peanutbutter, og som i dette tilfælde er toppet med den bedste smagskombination. Stegte (mad)bananer, peanutbutter og mørk chokolade. Hvis i dog bare kunne smage grøden gennem skærmen!

Inspiration til grød opskrifter: Klassisk havregrød opskrift

Opskrift på peanutbutter grød

Peanutbutter grød

Peanutbutter grød med stegte bananer

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Maria Vestergaard

Ingredienser

havregrød:

  • 100 g grovvalset havregryn
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. flydende honning
  • evt. 1 knivspids salt

Stegte bananer:

  • 1 spsk. smør
  • en hel mad banan (almindelige bananer kan også bruges)

Topping:

  • peanutbutter
  • mørk chokolade

Sådan gør du

Peanutbutter grød:

  • Kog havregryn med vand under omrøring i et par minutter
  • Tilsæt mælk og rør fortsat i gryden hele tiden
  • Tilsæt peanutbutter og honning, og lad grøden koge ind og grynene blive bløde

Stegte bananer:

  • Skær bananer i skiver og placer dem på en pande med smør
  • Steg bananskiverne til de er let gyldne ved høj varme
  • Top peanutbutter grøden med stegte bananer og diverse topping

Grød med peanuts

Grød med stegte bananer

Denne luksus morgenmad af en grød er i den grad inspireret af det afrikanske køkken. Jeg er nemlig så heldig at min afrikanske mand er begyndt, oftere og oftere at købe plantains. Plantains kaldes på dansk for madbananer og fåes kun i speciel butikker, grønthandlere osv. ind til videre. Man kan dog sagtens købe og bruge almindelige bananer, selvom resultatet ikke bliver helt lige så godt. Almindelige bananer har nemlig lidt svære ved at holde på strukturen. Den søde banan smag er dog stadigvæk rigtig god.

Inspiration til grød opskrifter: Min bedste chiagrød

Plantains

Peanutbutter i havregrød

Peanutbutter er ligesom bananer i alle den afskygninger, også en fast råvare i det afrikanske køkken. Derfor skulle denne grød selvfølgelig have alle disse elementer i sig. For godt nok har den nordiske havregrød ikke meget med sydlige himmelstrøg at gøre, men alligevel giver den disse associationer, når man spiser den. Man kan både benytte sig af en fin peanutbutter og en mere grov i det. Jeg kan bedst lide den grove version, med en anelse finthakkede peanuts, som giver en anelse struktur til grøden.

Inspiration til grød opskrifter: Overnigt oats med chiafrø

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering