Pastasalat med kylling og bacon Pastasalat med kylling
Denne overdådige pastasalat med kylling, bacon, pinjekerner og en masse andre lækre, og grønne ingredienser, er blevet en af mine yndlings opskrifter, når det skal være friskt, sundt og gerne nemt.

Pastasalat med kylling – perfekt restemad

Pasta salat med kylling Pasta salat med kylling

Hvis i ikke allerede har regnet det ud, så kan jeg fortælle, at det er oplagt restemad. Man kan f.eks have lavet tilberedt en hel kylling dagen før eller blot nogle kyllingebryst, som man har i overskud. Dernæst kan man koge lidt pasta, stege lidt bacon, og lade sig inspirere af denne opskrift til en fantastisk pastasalat med kylling. I hverdagen vil man nok være tilbøjelige til at tømme grøntsagsskuffen i pastasalaten. Hvilket også er hvad jeg gør, når hamsterhjulet ruller og børnene er trætte, men hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, så er denne smags kombination af ingredienser virkelig formidabel. Måske en moden avokado også ville have givet den lidt ekstra, men så igen. Alle salater behøver jo ikke indeholde den himmelske grøntsag (eller nød) som avokado er.

Inspiration til salater: Salat med kartofler og asparges og Den bedste salat med rejer og avokado

Pastasalat med grønt Pastasalat med kylling og grønt

Hjemmelavet pastasalat med kylling og bacon

Bacon er selvfølgelig altid et hit, også i en pastasalat med kylling. Min mand plejer at sige, at det er et krydderi i sig selv. Jeg vil nu også give ham ret i, at det virkelig er lækkert i salater og tilbehør, og især sammen med kylling. Man kunne også have foldet baconet rundt om kyllingebrysterne, stegt kyllingen på panden så baconet blev sprødt og så dernæst stege kødet færdigt i ovnen. Det ville også have været pragtfuldt i pastasalaten. Sidst men ikke mindst kan man også sagtens skære kyllingen i tern og vende den rundt i hele salaten, men ved at servere sin pastasalat med kylling på denne måde, hvor kødet er placeret i toppen, så synes jeg, at den ser ekstra festlig og indbydende ud.

Opskrift på grøn pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og bacon

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • en pakke bacon
  • 400 g kogt pasta
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 forårsløg
  • 1/2 agurk
  • 1 spsk. finthakkede soltørret tomater
  • en lille håndfuld pinjekerner
  • evt. frisk basilikum

Sådan gør du

  • Vend kylling i olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 graders varme i ca. 25min. Hvis kødet ikke er blevet sprødt på overfladen, giv det da nogle mintutter på grill funktionen
  • Steg bacon sprødt
  • Skær forårsløg i tynde skiver og vend løgene med kogt pasta, rucola, pesto og soltørrede tomater
  • Skær bacon og kyllingebryst i tynde skiver eller tern og vend i pastasalaten
  • Rist pinjekerner på en tør pande og drys udover pastasalaten sammen med en anelse frisk basilikum

 

 

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)