Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling

Denne overdådige pastasalat med kylling, bacon, pinjekerner og en masse andre lækre og grønne ingredienser er en sikker vinder som en frokost eller som en nem og hurtigt aftensmadssalat.

Inspiration til opskrifter på andre salater: Salat med kartofler og asparges og Pastaalat med linser

Opskrift på grøn pastasalat

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og bacon

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • en pakke bacon
  • 400 g kogt pasta
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 forårsløg
  • 1/2 agurk
  • 1 spsk. finthakkede soltørret tomater
  • en lille håndfuld pinjekerner
  • evt. frisk basilikum

Sådan gør du

  • Vend kylling i olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 graders varme i ca. 25 min. Hvis kødet ikke er blevet sprødt på overfladen, giv det da nogle minutter på grill funktionen
  • Steg bacon sprødt
  • Skær forårsløg i tynde skiver og vend løgene med kogt pasta, rucola, pesto og soltørrede tomater
  • Skær bacon og kyllingebryst i tynde skiver eller tern og vend i pastasalaten
  • Rist pinjekerner på en tør pande og drys udover pastasalaten sammen med en anelse frisk basilikum

Pasta salat med kylling

Elementerne i pastasalaten

Pastasalat kommer i et væld af variationer. Pastaen er selvklart et meget essentielt element i denne ret. Om du bruger almindelig pasta eller fuldkornspasta er helt op til dig. I denne opskrift er der derudover en god blanding af forskellige proteiner fra kylling og bacon som giver noget salt og god smag til salaten, samtidig med at de gør salaten mættende så den egner sig som en ret i sig selv og ikke blot som tilbehør. Man kunne også have foldet baconet rundt om kyllingebrysterne, stegt kyllingen på panden så baconet blev sprødt og så dernæst stege kødet færdigt i ovnen. Det ville også have været pragtfuldt i pastasalaten. Sidst men ikke mindst kan man også sagtens skære kyllingen i tern og vende den rundt i hele salaten, men ved at servere sin pastasalat med kylling på denne måde, hvor kødet er placeret i toppen ser den ekstra festlig og indbydende ud.

Der er grønne indslag i form af rucolasalat, forårsløg, agurk og soltørrede tomater der på hver deres måde bidrager med forskellige teksturer til retten så det giver en god. Rucola er let bitter i sin smag, og bryder man sig ikke dette, så kan den let skiftes ud med eksempelvis napolitana salat, spinat osv. Grøntsagerne og pastaen vendes sammen med en grøn basilikumpesto. Her er der blot anvendt en færdiglavet, men man også sagtens lave pestoen selv. Find opskrift på hjemmelavet basilikumpesto her.

De ristede pinjekerne smager fantastisk i en salat som denne. De kommer med en helt ny, nøddeagtig smag som de øvrige ingredienser ikke har, og er dermed med til at bryde smagen og gøre salaten spændende.

Inspiration til andre opskrifter på pastasalat: Sund pastasalat med broccoli og Pastasalat med tun og grøntsager

Salat med pasta og kylling

Pastasalat med kylling, bacon og grønt er perfekt restemad

En pastasalat er oplagt restemad, hvor man bruger det man lige har i køleskabet. Man kan f.eks have lavet tilberedt en hel kylling dagen før eller have nogle kyllingebryst, som man har i overskud. Dernæst kan man koge lidt pasta, stege lidt bacon, og lade sig inspirere af denne opskrift til en fantastisk pastasalat med kylling. I hverdagen vil man nok være tilbøjelige til at tømme grøntsagsskuffen i pastasalaten. Det kommer der med garanti også noget godt ud af, men tænk gerne over, at elementer skal bidrage med noget forskelligt til salaten.

Inspiration til andre opskrifter med pasta: Bagt pasta med laks og spinat og One pot pasta

Opbygning af en pastasalat

Her kommer en lille guide til opbygningen af en god pastasalat:

  1. Pasta. Her er brugt pastaskruer.
  2. Protein. Her er brugt kylling og bacon
  3. Salat. Her er brugt rucola
  4. Grøntsager. Her er brugt agurk, forårsløg og soltørrede tomater
  5. Frø og kerne. Her er brugt pinjekerne
  6. Dressing. Her er brugt grøn basilikumpesto

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering