Pariserbøf

Pariserbøf

Klassisk pariserbøf med syltede rødbeder og cornichoner, smørstegt franskbrød, revet peberrod og den smukke æggeblomme, er med sikkerhed en ret der hører sig 80’erne til, men derfor må den så sandelige ikke glemmes. Pariser bøf er både utrolig nem at lave, og så smager retten bare virkelig godt.

Inspiration til danske frokostretter: Opskrift på æggesalat med karry

Opskrift på pariserbøf

Pariserbøf

Pariserbøf

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 50 g smør
  • 4 skiver franskbrød
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 50 g syltede rødbeder
  • 4 æg
  • salt og peber
  • evt purløg

Sådan gør du

  • Form kødet til 4 store bøffer der presses flade
  • Tilsæt smør til en varm stegepande og steg bøfferne på hver side til de er gennemstegte
  • Krydder bøfferne med salt og peber
  • Steg franskbrød på en meget varm pande med smør (gerne den der i forvejen er stegt bøffer på) til brødene er let gyldne og sprøde på hver side
  • Placer hakkebøffen ovenpå brødet
  • Hak cornichoner, rødløg og rødbeder fint og placer dernæst ingredienserne sammen med revet peberrod og kapers ovenpå pariserbøffen
  • Placer en løg ring på hver pariserbøf
  • Skil æggeblommen fra æggehviden og placer en æggeblomme i hver løgring
  • Drys med salt, peber og evt. fint hakket purløg

Pariserbøf med hele molevitten

Ovenstående overskrift, var hvad vi kaldte denne danske, frokostret dengang vi var teenagers, og arbejdede på den samme gourmet restaurant. Her bestilte vi altid en luksus udgave af pariserbøf, når vi havde haft en lang vagt. Pariserbøffen minder mig derfor om en helt anden tid, og sådan tænker jeg, at frokostretten kan have en indvirkning på mange mennesker. Det er i ihvertfald en klassiker, der efterhånden har en masse år på bagen.

Pariser bøf

Æggeblomme og syltede rødbeder

Jeg vil med sikkerhed skille vandene med denne pariserbøf. Fordi den på helt traditionel vis indeholder en rå æggeblomme. Hvis jeg skal være ærlig, så er det ofte, at jeg serverer min egen frokost uden den smukke gule, blomme, og hvis du har det ligesom mig, så kan du også sagtens stege et spejlæg og bruge i stedet. Den udgave bruger jeg ofte til mig og børnene, og det fungerer mindst lige så godt.

Hvis du har tiden og lyst til det så vil jeg i den grad anbefale dig at sylte dine rødløg selv. Det er simpelthen så nemt, og så er der bare noget utrolig lækkert og indbydende over at kunne servere hjemmesyltede rødbeder, synes jeg.

Inspiration til frokostretter: Cremet tunsalat opskrift

Syltede rødbeder

Ingredienser til pariser bøffen

Denne opskrift er uden tvivl gjort en anelse nemmere, og to trin fra den originale opskrift, jeg er vokset op med, er skåret fra. Først og fremmest rører jeg ikke farsen med løg, salt, peber og evt. æg. Det smager virkelig godt, når man bruger en rørt fars til sin pariser bøf, men det forlænger også fremgangsmåden en anelse. Derudover skal man på helt traditionel vis presse bøffen flad og pakke brødet ind i kødet. Personligt synes jeg, at det bliver for meget kød kontra brød, men hvis man er vild med først nævnte, så vil jeg anbefale jer at prøve denne metode også.

 

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering