Påskefrokost retter – 40 forskellige påskeretter

Påskefrokost retter Påskefrokost appetizer
I weekenden holdte jeg påskefrokost for mine gode venner fra medicinstudiet, og det blev selvfølgelig til en masse påskefrokost retter af både den kolde og varme type. Tiden havde jeg ikke helt på min side, da jeg udover at skulle lave mad til 10 mennesker, også var alene hjemme med to små krudtugler. Derfor blev mine påskefrokost retter også gjort en del mere simple end jeg først havde regnet med, men fantastisk det blev det nu alligevel. Hvis i har tiden til det, så har jeg nedenfor samlet 20 opskrifter på retter til påskefrokost bordet, som jeg ved med sikkerhed, vil falde i ualmindelig god jord. For hjemmelavet mad er altid en succes.

Bordopdækning med antydning af påske

Påskefrokost bord Påskeæg på påskebord

Min mor har lært mig, at lige meget hvad, så så skal man altid sørge for at bordet er dækket pænt op, og der er drikkelse og snacks klar, når gæsterne kommer på besøg. På den måde føler de sig velkomne, også selvom man måske endnu ikke er færdig med at tilberede maden.

Da det var en påskefrokost jeg inviterede til, så sørgede jeg for, at borddækningen var i lyse og grønlige farver, som i særdeleshed symboliserer forår. Påskeæggene og de smukke blomster fra frøken flora pyntede det ellers nedtonede bord op, og så havde jeg arrangeret et lille fad med oste, pølser og oliven. Det var en hurtig løsning fordi tiden var knap, men hvis man har mere overskud end mig, så er nedenstående forslag heller ikke noget svært, at rode sig ud i:

Appetizers og snacks

Butterdejssnegle med pesto Bruchetta med svampe

Saltede mandler Ostebord

De kolde retter til påskefrokost bordet

Hjemmelavet hønsesalat Parmaskinke i ruller

Laksesalat med æble Hjemmelavet remoulade

Jeg holder af traditioner, og serverer derfor altid de kolde retter først, der selvfølgelig bager præg af en masse lækre småretter med fisk.

De varme retter til påskefrokost bordet

Grydestegt kylling Påskesalat

Citron kylling Forårs salat

Efterfulgt af de kolde retter kommer selvfølgelig de varme eller lune retter om man vil. Når det er en påskefrokost, så synes jeg især det er vigtigt at huske på, at de små retter ikke behøver at være alt for tunge, ligesom det for eksempel er til en julefrokost. I stedet skal anretningerne være lette og friske og gerne indeholde smagen af forår.

De søde påskedesserter

Påskedesserter Påske kager

Marengs lagkage Påskekage med citron

Forslag til fiskeanretning

Påskefrokost retter

Udskriv Pin

Ingredienser

Fiskefad:

 • 400 g tigerrejer
 • 100 g kaviar
 • 8 kogte æg
 • 300 g røget laks
 • 2 avokado
 • Feltsalat
 • Dild
 • Purløg
 • Citron
 • Havsalt

Sådan gør du

 • Skyl salaten og anret den forskellige steder på et aflangt fad
 • Placer de forskellige fiskeretter på fadet med godt mellemrum mellem hinanden
 • Fyld hullerne ud med avokado, æg, citron og dild
 • Drys med havsalt og purløg

 

Del på print

4 kommentarer til “Påskefrokost retter – 40 forskellige påskeretter”

 1. Katrine Pondal

  5 stars
  Tak for god inspiration til påskefrokost. Jeg kaster mig over noget lignende bruschetta med kantareller og lakserillette 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering