Reklame for økologiske kyllinger i samarbejde med Landbrug og Fødevarer
Økologiske kyllinger . Maria Vestergaards søn
Det er selvfølgelig helt hen i vejret at kalde det, som jeg nu vil fortælle om, for et ’Bondegårdsbesøg’, for sådan en kæmpe produktion af kyllinger kræver altså lidt mere end en enkelt bondemand, når det hele skal passes. Ikke desto mindre var det den historie, vi solgte til spiloppen, inden vi pakkede bilen og kørte til Nordjylland allesammen.

Hele familieturen til Nordjylland filmede vi i denne youtube video

Økologiske kyllinger Rokkedahl . 
{På Rokkedahl har de bygget deres eget slagteri som i særdeleshed højner dyrevelfærden for de økologiske kyllinger. Transporttiden af kyllingerne fra marken til slagteriet er nu utrolig kort}

Dyrevelfærd og oplevelsen af måltidet

Og bortset fra, at hun synes, at “Det lugter i Jylland”, så elskede hun at se de bitte små økologiske kyllinger vimse rundt på Rokkedahl, som gården altså hed. Og jeg elskede at se hende (selv) fortælle historien om, hvordan de nuttede kyllinger en dag skal slagtes, for at vi kan spise kylling i karry, som i øvrigt er hendes livret. For mig er det nemlig uhyre vigtigt at lære mine børn om, hvor dyret kommer fra, hvordan det har levet, og hvordan det er endt i køledisken i vores lokale supermarked.

Jeg selv blev også langt klogere efter besøget hos Rokkedahl. Jeg så nemlig med egne øjne, hvor meget plads, økologiske kyllinger i virkeligheden har at boltre sig på. Hvilket selvfølgelig også er med til at begrunde den langt højere pris, det koster at købe en økologisk kylling. For mig er det i høj grad et spørgsmål om dyrevelfærd; og tanken om, at min ovnstegte citronkylling har gået på en grøn og frodig mark inden den endte som min aftensmad. Det gør også hele smagsoplevelsen bedre, synes jeg.

Traktor . Økologisk produktion
{En stor del af kyllingeproduktionen på Rokkedahl er blevet omlagt til økologiske kyllinger, hvilket betyder, at maskinerne skal luge ukrudt i stedet for at sprøjte med sprøjtegift. De økologiske afgrøder, der bliver produceret på markerne omkring gården, bliver til den foder, som de økologiske kyllinger, får}

Maria Vestergaard og søn . Spiloppens fødselsdag
Efter gårdbesøget kørte vi nogle få kilometer længere ud mod vandet, hvor vi besøgte havnebyen Løgstør. En helt fantastisk lille by, hvor vi også spiste vores aftensmad på restaurant “Havnefogden”. Alt dette kan I se og høre mere om i videoen fra vores familietur til Nordjylland.

Løgstør havneby . Løgstør