Oksekødsfrikadeller med urter

Oksekødsfrikadeller  Oksekøds frikadeller
Oksekødsfrikadeller smager mindst lige så godt som almindelige frikadeller af svinekød, og jeg nyder at bruge dem i forskellige retter.

Oksekødsfrikadeller i forskellige retter

Særligt elsker jeg mine oksekødsfrikadeller med tomatsovs og krydret med en masse oregano, basilikum og hvidløg. Italiensk når det er allerbedst både smags-, udseende- og sindsmæssigt! Frikadellerne kan dog også laves i en græsk udgave, hvor der er tilsat fetaost og rødløg inkluderet i opskriften. Om det er den italienske, græske eller nordiske udgave som denne, så synes jeg, at oksekødsfrikadellerne smager virkelig dejligt!

Eftersom vejret på nuværende tidspunkt er mørkt, trist og koldt, så besluttede jeg mig for, også at lave en lækker og farverig vintersalat, som både kunne fungere som salat og tilbehør. Salaten indeholdte nemlig speltkerner, som er et fint alternativ til ris. Speltsalaten smagte fantastisk til de krydrede oksekødsfrikadeller, og jeg påtænker, at dele opskriften herinde, snarest.

Udover salaten serverede jeg også helt almindelig græsk tzatziki, som overhovedet ikke passer ind i det vinterlige og nordiske tema, men som var hvad jeg havde lyst til, lige netop igår, da jeg lavede aftensmad for min familie.

Frikadeller af oksekød  Frikadeller med oksekød

Opskrift på oksekødsfrikadeller

Når jeg laver frikadeller, sådan helt generelt, så er det faktisk altid på slum. Det er kun når jeg skal videre give opskrifter til jer, at jeg begynder at veje af og måle op. Jeg synes nemlig med en frikadellefars, at man kan se og mærke på konsistensen, når den er helt rigtig. Og det afhænger altså lidt af ægget og kødet man tilsætter.

Jeg brugte denne gang persille i mine oksekødsfrikadeller, men det varierer egentlig blot efter, hvilke krydderurter jeg har stående i vindueskarmen. Både purløg, basilikum og oregano har jeg prøvet at bruge, og det hele, hver især, smager virkelig dejligt.

Opskrift frikadeller  Opskrift oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller med urter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Oksekødsfrikadeller til ca. 4 personer:
 • 500g hakket oksekød
 • 2 små løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 æg
 • 1,5 dl mælk
 • 75g hvedemel (havregryn kan også bruges)
 • 1,5 tsk. salt
 • et bundt hakket persille (kan også undværes)
 • Smør til stegning
Fremgangsmåde
 1. Hak løg og hvidløg fint
 2. Bland alle ingredienserne sammen, og ælt det til en ensformig frikadellefars
 3. Form oksekødsfrikadellerne med en spiseske og den hule hånd
 4. Steg dem på en pande med smør ved middel varme til de er gennemstegte

 

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *