Oksekød
Oksekød kommer i mange forskellige former og udskæringer og der findes mange forskellige racer. Alt efter hvilken ko kødet kommer fra og hvilken udskæring du vælger, så varieres der meget i pris og kvalitet, så hvad man skal lave er en god idé at have med i sine overvejelser når man køber kød. Oksekød er en alsidig råvare, der kan bruges til og i mange retter.
Opskrifter med oksekød
Oksekød kan tilberedes på mange forskellige måder, og det afhænger som oftest af, hvilken opskrift man skal lave, samt hvilken udskæring man har med at gøre. Herunder finder du en masse forskellige opskrifter på oksekød i alle mulige forskellige former. Der er opskrifter hvor der bruges hakket oksekød til hakkebøffer, lasagne og spagetti retter. Der er opskrifter med oksestege og mange, mange flere.
Udskæringer
Koen er et stort dyr, så der findes et væld af forskellige udskæringer. Hver udskæring har hver sin force. Engelske bøffer eller T-bone steaks er gode som bøffer, mørbrad er både god som steg og i gryderetter. Udskæringer som bov og klump egner sig bedst til gryde- og simreretter. Så alt efter hvilken opskrift man skal lave, så er der en udskæring der passer godt til.
I en bøf eller steak kan man kigge efter kødets marmorering, som handler om hvordan fedtet ligger inde i kødet. Jo større og tættere marmoreringen er, jo mere mørt og lækkert er kødet.