Denne opskrift på oksegryde er en af mine absolut yndlings gryderetter, når vi når til den lidt koldere årstid. Og jeg har derfor glædet mig ekstra meget til at dele opskriften med jer herinde.
Video: Oksegryde med rødvin
Glæden har nok også været fordi, at jeg endnu engang i selskab med min søde video-dame, har produceret en hyggelig, og forhåbentlig inspirerende video til jer. Denne gang er det som sagt en opskrift på oksegryde med rødvin og en god sjat fløde. Jeg er selv enormt stolt af resultatet, og hvis i kunne tænke jer flere af sådanne videoer, så abonner meget gerne på min youtube kanal via videoen, så ved jeg, om jeg skal lave flere af sådanne film i fremtiden.
Inspiration til andre simreretter: Gammeldags gullash med kartoffelmos og Den bedste veganske linsegryde
Opskrift på oksegryde med rødvin
Denne opskrift er en rigtig vintergryde, hvilket vil sige, at den i særdeleshed er præget af de råvarer, som er gode at spise på netop denne årstid. Her taler jeg om rodfrugter og selvfølgelig både fløde og rødvin. Lige præcis dette giver den mest fantastiske sovs i en oksegryde.
Vi nyder ofte oksegryden med et simpelt madbrød til, som vi spiser ved siden af, og sommetider dypper i den cremede sauce. Både ris og kartoffelmos smager selvfølgelig også skønt i oksegryde, hvis man hellere er til den slags. Her hjemme er vi til det hele, så selvom et godt brød er mit foretrække, så spiser vi det også ofte med andet tilbehør, alligevel.
Den bedste oksegryde med rødvin

- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- ca. 1,5kg Okse culotte
- En spsk. frisk timian
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ L rødvin
- 5 laurbærblade
- 1 tsk. Frisk kværnet peber
- 4 kartofler
- 2 gulerødder
- 2 pastinakker
- ¼L fløde
- evt. jævnes med maizena
- Tilsæt evt. kulør
- Smages til med salt
- Hak løg og hvidløg
- Steg løgene til de bliver glasagtige og bløde i en stor gryde med olivenolie
- Skær kød i store tern
- Svits kødet med en tsk. Salt og timian ved høj varme i løgene til kødet bliver gyldent
- Tag kødet og løgene op af gryden og gem det et øjeblik i en skål imens gulerødder, kartofler og pastinak skæres i store stykker
- Steg grøntsagerne i gryden evt. med lidt ekstra olivenolie
- Tag grøntsagerne op af gryden og gem dem til senere
- Tilsæt kød og løg til gryden igen sammen med hakkede tomater, rødvin og laurbærblade
- Lad det simre i ca. 2 timer og tilsæt da grøntsagerne
- Lad det simre yderligere 45min eller til kødet er blevet mørt
- Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber
- Jævn evt. saucen med en smule maizena hvis den ønskes tykkere
- Serveres med brød, ris eller kartoffelmos