Når et barn opdrager et barn

Reklame for Just Eat
Mad i sengen  Pizza i sengen
Lige siden jeg holdte spiloppen i mine arme for første gang, har jeg følt moderskabet overvældende og fantastisk, men også mærkværdigt.

Det er måske det mest naturlige at blive mor, og jeg omfavner i særdeleshed min moderrolle, men sommetider slår det mig et øjeblik, at jeg slet ikke føler mig voksen. Faktisk langt fra. Min mand har det på samme måde med hans faderskab, og vi er heldigvis enige om at grine ad det.

Måske er det fordi vi valgte at få børn i så “ung” en alder – 22 og 23 år, eller også er det bare fordi vi er sådan som personer. Jeg ved det ikke, men jeg ved at vi nogle dage absolut ingen “regler” har derhjemme. Det er nok ganske upædagogisk og utilstrækkeligt, men jeg nyder virkelig disse stunder, hvor jeg tager moderrollen mindre højtideligt.

Læsning i sengen  Oplæsning for børn

Pizza fra Just Eat i sengen

På det sidste har vi virkelig været lagt ned med sygdom herhjemme, ligesom de fleste andre børnefamilier også har. Det har helt klart taget på overskuddet, og i sådanne situationer, kan jeg næsten ikke huske, hvordan man er “voksen”. Man må nærmest ALT hjemme hos os – sådanne sygdoms ramte dage. Hoppe i møblerne, se krummefilm på toilettet og spise pizza og pommes frites i sengen. Og det var netop hvad vi gjorde den dag, hvor spiloppen vågnede med en 39 grader varm pande.

Absolut intet mad kunne jeg få i hende. Så jeg fandt hurtigt JUST EAT frem på min computer og tilbød spilopmageren alverdens lækkert fastfood i nærområdet. “Pommes frites med mayo og pizza med pølse”, var hvad hun bestilte, og jeg stemte absolut ikke imod. Vi spiste maden i sengen, hvor vi også legede, sov og læste “Totte er til lægen” det meste af dagen.

Sovende barn  Søskende kærlighed

At spise mad i sengen

Vi kan sommetider leve i sengen. Alle fire. Og det er ikke blot når vi er syge og udmattede. men også når vi bare trænger til det. Det stramme og ubehagelige tøj ryger af, computeren med spillefilm bliver sat i sengen, og så samles vi ellers bare allesammen omkring skærmen, hvor vi på skift spiser mad, snakker om vores dag, ser film og sover. Der findes nærmest ingen regler i sådan et øjeblik, og selvom jeg er én voksen og en mor, så er det en fantastisk følelse nogle gange, også bare at være en barnlig sjæl.

Det er også under sådanne omstændigheder, at jeg nyder at tjekke hele JUST EAT’s udvalg ud. B og Spiloppen kan allerbedst lide de kødfyldte pizzaer med store mængder af ost og topping. Jeg selv er mere til dem italienerne vil kendes ved, og her elsker jeg Gorm’s som netop er kommet på JUST EAT.

Fastfood i sengen  Junk mad i sengen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.