MosterSigne

Jeg husker tydeligt første gang, jeg så Signe. Vi var 16 år gamle, og sad begge to pænt på vores pladser i anledningen af første skole dag på Sorø Akademi. Signe var blond, slank og havde det smarteste tøj på, som jeg mener var Dolce&Gabbana og Nørregaard, der i særdeleshed hittede dengang. Egentlig var hun nok en smule genert, som man nu kan være som 16 år på sin første skoledag, og sad derfor mest og snakkede med Andreas, som hun i forevejen kendte fra folkeskolen. Det fik mig til at tro, at hun måtte være en smule snobbet, og måske endda havde en adelig tittel, ligesom så mange andre af eleverne på denne skole havde.

Signe var dog ikke spor snobbet, (og heller ikke adelig) og allerede en uge efter, på introturen iført regntøj og knold i håret, løb vi orienteringsløb i skoven sammen, og blev øjeblikligt veninder. Og sådan skulle det gå, at hende og jeg, sammen med en håndfuld andre piger, skulle hænge sammen de næste mange år. Vi oplevede de vildeste gymnasiefester sammen, kærestesorger, familietragedier, uvenskaber og store bedrifter. Og selvom vi i bund og grund er vidt forskellige, så har vi alligevel fundet hinanden i et fantastisk venskab.

Da vi dimitterede fra gymnasiet, var det også med vidt forskellige drømme. Jeg kommer af en familie, hvor man uddanner sig, og Signe er af en hårdarbejde familie, der konstant har gang i iværksætterprojekter og flere virksomheder, som klarer sig utrolig godt. Det lå derfor i kortene, at også hun skulle opstarte sit eget.

Første gang jeg hørte om MosterSigne var på et tæppe i Kongenshave i Odense. Jeg var netop flyttet til Odense, og vi sad der og drak bobler imens vi røg lange cigaretter, som var vores ting dengang. Der på græsset, midt imellem fuglesang og bobler i blodet, fortalte hun mig om hendes hjertebarn, Mostersigne som endnu kun var etableret i hendes tanker, og derfor var langt fra noget håndgribeligt. Jeg lyttede, men syntes ærlig talt, at det var en smule uvirkeligt. Hvordan kunne man, i så ung en alder starte sådan noget op? Og hvordan gjorde man det overhovedet? Faktisk så troede jeg nok ikke helt på det.

Men Signe gjorde det..
For 2 år efter at vi sad på græsset og delte vores fremtidsdrømme, kom Mostersigne til verden som legetøjsbutik på nettet, www.mostersigne.dk. Og virksomheden klarede sig hurtigt så godt, at den oprindelige drøm om en fysisk butik, kunne blive en realitet midt i hjertet af Slagelse på Sjælland.

image

image

Hun arbejder stadig dag og nat alle ugens dage, og lægger stadig hver en krone og bekymring i hendes virksomhed. Heldigvis har hun undervejs mødt en fantastisk kæreste “Onkel Anders“, som hun nu driver virksomheden sammen med.

MosterSigne betyder derfor meget hjemme hos os. Jeg har set virksomheden i sin spæde start, set den udvikle sig, og set alle de bekymringer, glæder og arbejdstimer, der er lagt i det at starte selvstændigt op. Og Udover at personen bag MosterSigne er min (og min kærestes bedste veninde), så er hun også gudmor til vores datter. En rolle som hun i den grad har påtaget sig utrolig godt! Og så er der vel sine fordele ved, at have en gudmor som ejer en legetøjsforretning!

Her med en hyldest til Mostersigne, fordi hun er en fantastisk veninde, og fordi jeg var så utrolig stolt idag, da jeg for første gang så hendes og Onkel Anders’ butik for første gang.

image

Og her er vi.. 16 åg gamle og på sommerhus tur sammen med de andre gymmasieveninder.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *