Mine børns navne på de sociale medier


Indlægget indeholder reklame for Fabula, personificerede børnebøger

Gennem tiden er det især mine børns navne, der er blevet stillet allerflest spørgsmål til. Hvad de hedder, og hvordan de er kommet til. Og så er der ind i mellem nogle der spørger, om de virkelig hedder, Knirke, Lillebror og Spiloppen.

Dengang spiloppen blev født brugte jeg min instagram profil dagligt, og få måneder efter oprettede jeg også en blog. Ret hurtigt besluttede min mand sig for, at hendes navn ikke skulle på de sociale medier. Jeg syntes dengang, at han var overdramatisk og overbeskyttende, for det jeg lavede, var jo blot et hygge-blog-projekt, som jeg langt fra havde forestillet mig, skulle blive til hvad det er i dag, men han fik (heldigvis) sin vilje.

Personificerede børnebøger

Årene er gået, og to børn mere har sluttet sig til vores børneflok. Ingen af dem kender til deres online navne, for det er faktisk ikke noget, jeg kalder dem herhjemme. De går normalt under en masse andre kælenavne, hvoraf nogle af dem er relateret til deres navn og andre ikke er.

Da vi skulle lave disse smukke personificerede børnebøger fra Fabula, valgte jeg derfor også, at bruge deres rigtige navne i bøgerne, fordi jeg sådan ønskede mig, at inkludere bøgerne i vores læsesamling. Konceptet er nemlig, at anerkendte børnebogsforfattere og illustratorer, har udformet grundmaterialet til børnebøgerne, og så kan man på deres hjemmeside Fabula.dk, udvælge karakteristika som navn på barn, familiemedlemmer og venner, hudfarve, hårfarve og alder. Bøgerne kommer på den måde til at omhandle ”dem selv”, og vores børn forelskede sig øjeblikkeligt i de to bøger, vi havde bestilt, som nu også er blevet en fast del af godnat læsningen.

Knirke, lillebror og spiloppen

Jeg kunne selvfølgelig nemt have brugt ”spiloppen” og ”lillebror” som navne i deres Fabula børnebøger, men jeg ønskede sådan at se krudternes begejstring over deres helt egen bog, som er tilpasset deres alderstrin.

I sådanne situationer kan jeg selvfølgelig godt se, at vores private liv clatcher en anelse med mit professionelle liv – som min blog med tiden er blevet, og det er da også ærgerligt, at jeg ikke kan vise jer de smukke bøger med børnenes navne på forsiden. På den anden side så er det også umådelig rart, at deres navne ikke dukker op på internettet nogle steder, og jeg måske med tiden kan udfase dem en smule på mine sociale kanaler. Jeg tror altid de vil være en del af materialet på min blog, på den ene eller den anden måde, men fokusset vil blot flytte sig mere og mere fra dem til mig, og det jeg producerer f.eks. i mit køkken.

Så jeg håber i kan forestille jer, de smukke personificerede bøger fra Fabula, med tyk kvalitets papir, og gode historier der bringer glæde og samvær med børnene, også selvom jeg ikke viser deres navne deri.

Og så er det også værd at nævne, at min lille spilopmager blev så utrolig glad for, at se hendes brune hudfarve i bogen. For det er præcis sådanne karakteristika, som bøgerne også illustrerer. Ligesom hendes far var malet endnu mørkere, og hendes moster Asta og jeg selv, endnu blegere i historien om, hvordan jeg selv, og dyrene i skoven, reddede hende ned fra et højt træ.

Fabula bøgerne er en umådelig god ide til barnedåb, børnefødselsdage, babyshower eller andre særlige begivenheder, og så koster de ikke meget mere end en flot buket blomster.

Med koden Fabula25 får i 25% rabat ved alle køb af en eller flere bøger inden d. 30. april 2020.

 

 

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *