Mexicansk burger  Mexi burger
Mexicansk burger er blevet et helt nyt hit herhjemme hos os. Jeg har set det mange gange på menukortene på caféerne, men det var først for nyligt, at jeg lavede det for min familie.

Mexicanske burgere  Mexi burgere

Mexicansk burger med salsa og guacamole

Vi holder sommerferie alle fire, og det føles fantastisk at komme helt ned i gear. Vi tager egentlig bare dagene som de kommer, og dét er lige præcist sådan, at jeg aller bedst kan lide ferie. Lige nu har vi besøg af lille moster Asta, som snart ikke er så lille længere, samt spiloppen og lillebrors to kusiner. Så jeg kan love jer for, at der er liv i det lille hjem.

De skal være her nogle dage, og jeg har selvfølgelig i sinde at forkæle dem med alle deres livretter. Her til aften fik vi f.eks mexicansk burger med alt hvad der hører til. Her mener jeg hjemmelavede nachos med cheddarost, hjemmelavet guacamole og ikke mindst salsa. Sidst nævnte passer perfekt til denne årstid, hvor tomaterne er friske, røde og solmodne.

Mexicansk burger med nachos  Mexicansk aftensmad

Opskrift på mexicansk burger

Ved nærmere eftertanke så ville en bønnedip eller bønnemos med en masse urter også passe sig rigtig godt til denne opskrift på mexicansk burger, men det må vi have til gode en anden gang. Pigerne var ihvertfald vilde med burgerne, og jeg har lovet at vi snart skal have mexi mad igen.

Mexicansk burger med guacamole
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Mexicansk burger til ca. fire personer:
  • 500g oksekød (evt. denne opskrift på de bedste burgerbøffer)
  • Fedtstof til stegning
  • Burgerboller
  • Guacamole
  • Salsa
  • Cheddar ost
  • Rødløg
  • Tomater
  • Agurk
  • Salat
  • Serveres med nachos
Fremgangsmåde
  1. Bland kødet sammen, form bøfferne og steg dem på en pande med fedtstof til de er gennemstegte
  2. Skær løg, tomat og agurk i tynde skiver
  3. Lun burgerbollerne
  4. Server med guacamole, salsa, cheddarost og nachos