Lykkestunder i ugens løb #8

image

Den sædvanlige søndags føljeton, hvor jeg deler ud af ugens lykkestunder, har holdt en uges pause. Som jeg husker det, var sidste uge også godt fyldt op af et sygt barn, der tog det meste af min fritid, overskud og kreativitet. Desværre er det sådan en gang imellem, og desværre kommer der flere af sådanne uger i fremtiden også. Nogle gange er der bare ikke særlig meget magisk tryllestøv over den simple hverdag, eller også kan man bare have svært ved at finde de magiske øjeblikke frem. For det er vel egentlig der, at både udfordringen og problemet ligger.
Da denne uge begyndte i mandags, var jeg derfor stærkt besluttet på, at fange en masse skønne lykkestunder, ikke bare fordi jeg ville have noget og dele med jer, men også for min egen glædes skyld. Det er nemlig helt fantastisk at finde de små berigede øjeblikke i en ellers middelmådig hverdag, og det kan så sandeligt anbefales at prøve!

image

{Kagespisning i sofaaen. Man må alt herhjemme når man er syg}


image

Lørdag aften tilbragte jeg alene med mine medicinske bøger og en masse varm og smagfuld kaffe. Der var helt stille i det lille hjem, da B og spiloppen havde draget øst på – mod sjælland for at besøge familien. Jeg havde det enormt mærkværdigt, da jeg pludselig stod alene i vores stadig nye og store lejlighed, og det kom især til udtryk da jeg skulle lave aftensmad. Jeg havde lyst til hjemmelavede pizza, men overdimensionerede fuldstændig mængden af munde der skulle mættes, og kom derfor til at bage hele 5 pizzaer til sølle lille mig. Det var faktisk en ren lykkestund, da jeg sad i sofaaen, studerede, drak en kold cola og spiste et stykke fra hver af de forskellige pizzaer, jeg havde bagt.

image

image

For første gang besøgte jeg i begyndelsen af denne uge, havnen i Odense. Det var helt overdrevent smukt og det nye havnebad så utrolig indbydende ud. Jeg sagde straks til B, der skubbede barnevognen med spiloppen i, at jeg sagtens kunne forestille mig spiloppen cykle herned med hendes venner og veninder, når hun engang bliver stor og teenager. Indtil da må vi få implanteret nogle årlige udflugter til netop dette sted i sommerhalvåret.

image

{Skøn efterårsalat – blomme salat med honningmarinerede hasselnødder}

image

{Selv den koldeste og uoplagte morgen, kan blive sparket igang med et ingefærshot med æble og honning}

Jeg har som altid fået lavet en masse mad. Det går mere og mere op for mig, at mit køkken er mit frirum, og stedet hvor jeg virkelig slapper af – og kobler af ikke mindst. Jeg finder absolut ikke madlavning som en sur tjans, men nyder selvfølgelig også, når f.eks B laver aftensmad. Det skete f.eks i tirsdags da vi havde et kært vennepar på besøg.

image

{Den nemmeste og bedste dessert må være denne chokolademousse}

En anden kreation i køkkenet i denne uge, er denne lækre brownie, som jeg endnu ikke har fået delt opskriften på, samt en utrolig lækker kyllingegryde, som jeg har lavet for Bahne. Opskriften på den varme simre- og efterårsret kan i finde på deres blog i næste måned.

image

image

Sidst men ikke mindst er jeg blevet total nyforelsket i min mand og min lille pige. Kender i det? Jeg er altid glad for min kære lille familie, men synes for tiden, at de er ekstra dejlige, og jeg har lyst til, at være sammen med dem hele tiden! Spiloppen er virkelig ved at blive stor, og kan pludselig så mange ting. Hun siger stadig meget få ord, men forstår faktisk utrolig meget. Det er en helt ny verden for os, det med, at vi nu kan kommunikere med vores barn omkring de fleste ting. Jeg havde det faktisk utrolig svært med, dengang da hun var lille, at jeg ikke anede hvorvidt hun græd over sult, bleskift, smerter eller kedsomhed. Det problem er vi heldigvis ovre nu, og vi nyder hinandens samvær på en helt anden måde. Åh jeg er så forelsket i den lille trut!

image

{Et godnatkys til farmand over telefonen, der endnu ikke var kommet hjem fra arbejde}


image

{Små brødhorn med bolognese er perfekte til madpakken og til frokosten på tur}

image

{Det er for alvor blevet grødvejr, og denne havregrød med banan er min absolut favorit morgenmadsgrød}

image

{En skøn lykkestund var, da jer serverede denne Laksetærte med spinat for min familie}

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *