Lillebror fem måneder

Spiloppen og lillebror  Mulatbørn
Det kommer altid bag på mig, når endnu en måned er gået, og mine to små krudtugler; spiloppen og lillebror, er blevet en måned ældre. Der sker utrolig meget med begge børn for tiden. Spiloppen er begyndt i børnehave, hvilket er en smule hårdt for hele familien. Det tager på nattesøvnen og det generelle overskud. Men vi holder ud og ved, at det nok skal blive godt igen. Flere af jer har spurgt ind til netop dette emne, og jeg tænker, at jeg nok snart skal skrive lidt om børnehave indkøringen herinde snart.

Fremtids drømme

Lillebror stor trives stadigvæk, og jeg suger hvert et øjeblik til mig, hvor han er lille og bitte. Han er dog så småt begyndt at udforske verdenen omkring ham mere og mere; Tager alt i munden han kan få fingrene i, møver sig frem på gulvet hvis det er glidbart og følger alle i rummet med øjenene. Generelt så fylder han også bare meget mere rent fysisk, og vi drømmer stadig mere og mere om et større hjem. Måske endda lidt væk fra byen. Hvem skulle tro, at jeg skulle komme på sådanne tanker!?

Læs også: Lillebror to måneder, Lillebror tre måneder og Lillebror fire måneder

Egentlig drømmer jeg bare utrolig meget for tiden. Nok fordi begge børn, sådan helt overordnet set, trives rigtig godt, så overskuddet til at tænke frem i tiden, er pludselig en realitet. I forhold til et par måneder siden, hvor vores nye familiekonstellation stadig var ny – bestående af fire medlemmer.

Søskende  Børn i Odense

En familie på fire eller fem

Jeg har virkelig været sikker på, at jeg ikke skulle have flere børn, men pludselig kan jeg ikke helt forene mig med tanken om, at lillebror måske er den sidste. Så måske om nogle år. Når jeg har færdig gjort min uddannelse og smagt på arbejdslivet, så kunne jeg måske godt have lyst til, at være gravid igen. Dog kun måske. For jeg savner virkelig også at rejse, og to-som-heden sammen med B, og fordybe mig i studie eller arbejde, så jeg er slet ikke sikker på noget. Overhovedet, men bliver man nogensinde det her i livet!?

Hvornår tog i beslutningen om, at i ikke skulle have flere børn?

Jeg synes det er så svært, og måske bliver jeg aldrig helt klar til, at sige farvel til livet med små babyer, amning og barnevognsture, selvom jeg også drømmer om andre tider uden små børn.

 

6 kommentarer til “Lillebror fem måneder”

 1. Herhjemme har vi en lillesøster på knap fem måneder, og vi er efterhånden ret sikre på, at vi ikke skal have flere børn, selvom vi tidligere har overvejet tre styks.
  Jeg kan knap nok overskue to, og fordelene ved mere alenetid, partid, rejsetid osv. vægter højere og højere, synes jeg. Det er dig stadig med en vis vemod og tristhed, at jeg ikke vil have flere. Jeg er jo sikker på, at jeg godt vil kunne elske et barn mere, jeg ved bare ikke, om jeg vil kunne rumme det, hvis du forstår?
  Jeg vil gerne høre mere om børnehaveindkøringen! 🙂

 2. Jeg forstår fuldstændig dine tanker. Da jeg var gravid med nummer to, skulle jeg heller ikke have flere børn, men da nummer to så kom, kunne jeg slet ikke klare tanken om at det var sidste gang jeg skulle opleve det fantastiske i at føde, have bad og barsel. I lang tid var jeg faktisk meget skruk, men nu har jeg en på 5år og en på 3 år, og jeg må indrømme at bare tanken om en baby mere gør mig helt træt! Nu kan børnene lege sammen, hvilket giver mere plads til at vi alle har lidt tid til os selv. Som en læge engang sagde til mig, da jeg spurgte ham, om det var hårdt med tre børn svarede han “så længe de er små, er det ikke noget problem, men når de starter i skole, er der tre børn der skal gå til fritidsaktiviteter, tre børn der skal til fødselsdag hos venner, tre børn hvor man skal til forældresamtale, tre børn der skal hjælpes med deres lektier osv osv”. Det må jeg nok indrømme satte tingene lidt i perspektiv. Og engang imellem er jeg alene med dem, her er det rart at de begge kan sidde hos mig, jeg kan trøste dem begge på en gang, og ofte tænker jeg at det var den rette beslutning for os alle. Men når man går der i barselsland, og alt er dejligt, så er en mere bare så fristende ??

 3. Annemarie Mikkelsen

  Kære Maria
  Efter mit barn nummer to følte jeg mig ikke færdig med at have små børn. Og jeg ville så gerne give mine børn flere søskende. Jeg fik nummer tre, og det er jo rigtigt, at man ikke fortryder de børn, der først er født. Dog må det vigtigste være, at der er overskud til tre.
  Jeg er netop faldet over din blog og har lavet ugens madplan efter dine opskrifter. Madplan og storindkøb er en god idé med tre børn og fuldtidsarbejde ?
  Tak for inspirerende opskrifter. Jeg glæder mig til at afprøve dem.
  Og tillykke med begge dine smukke børn ?

  1. Kære Annemarie

   Jeg er så glad for, at du har fundet din vej herind. Jeg håber du vil blive ved med at følge med.

   Jeg synes virkelig du har fat i en pointe. Selvfølgelig er alfa omega at der er overskud og plads i dagligdagen til endnu et barn. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg slet ikke jeg har den form for overskud lige nu. Derudover får jeg også mere og mere lyst til at nyde mine to små, hvoraf den ene altså er ved at blive ret stor. Hvis man skulle få et tredje barn, så ville der jo alt andet lige, også skulle tages tid fra de andre. Og det tror jeg heller ikke, at jeg er klar til.

   Det lyder dog alligevel dejligt med en familie med tre børn <3

   1. Det er FANTASTISK med tre børn. Men det var det helt sikkert også med to. Eller fire.
    Imorgen skal vi have stegte ris med karry.
    Herligt.
    Mørbradgryden smagte skønt igår og idag.
    Jeg bliver.
    Tak for indbydende opskrifter.
    Vh Annemarie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *