Lillebror 3 måneder

  
Det var så hyggeligt at lave et lille skriv om vores nyeste skud på stammen, dengang for en måned siden, hvor vores søn blot var 2 måneder gammel. Derfor vil jeg fortsætte i den dur..

Noget om lillebrors navn og kaldenavn

Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal kalde ham herinde på bloggen. Kaldenavnet til storesøster, “spiloppen” kom efter et par måneder, hvor hun blev mere og mere fræk, og dermed en lille spilopmager. Denne gang synes jeg ikke, at jeg er særlig opfindsom, og nyder egentlig bare at kalde ham “lillebror”, som han ofte også går under navnet, herhjemme.

Hans rigtige navn har vi endnu engang valgt, ikke at gøre offentligt på de sociale medier. Det er egentlig B, der har en ret stærk holdning til netop dette, og eftersom han har leveret halvdelen af genmassen, så har han selvfølgelig også noget at skulle have sagt, om den sag.

  

Vækst, søvn og amning

Lillebror var jo, som nogle af jer måske husker, en meget stor baby ved fødslen. Hele 4,5kg vejede han, da vi blot efter 2 timers veer, kunne sige hej til mit lille vidunder. At have store kinder og dobbelthage synes han åbenbart ikke meget om. Han ser ihvertfald ud til, hovedsageligt at vokse i længden, og ikke meget i bredden. Faktisk er han afsindig lang, har enormt store hænder og fødder, og absolut ikke babybuttet som hans storesøster, men det kan selvfølgelig nå at komme endnu.

Han ammer slet heller ikke i samme kaliber som Spiloppen, der nærmest levede ved brystet, dag og nat. Han er heller ikke den, der “melder sig”, når han bliver sulten, så det er oftest mig, der med mit indre ur, altså synes det må være ved at være tid til, at spise lidt mere. Sommetider er han med på den, og andre gange afviser han brystet øjeblikkeligt. Sådan har det ihvertfald været længe, hvor amning udelukkende er “business”, og intet hygge.

Jeg er dog ved at se en lille ændring, især inden for den sidste uges tid; Han vågner oftere om natten, for at hyggespise, uden at synke særlig meget mælk ned, og har i øvrigt et større behov for (narre)sutten end hidtil. Jeg elsker at amme, og synes det er noget af det allerhyggeligste i verden, men jeg var nok også blevet en smule forvent med en lillebror (der modsat spiloppen), sagtens kunne tage søvnstræk mellem 3 og 5 timer hver eneste nat. Mon ikke det kommer igen!?

Familiedynamikken

For hver eneste uge der går, falder brikkerne bare bedre og bedre på plads i vores lille (nybagte) famile. Eftersom lillebror heller ikke er nyfødt længere, så er der kommet en del mere struktur på hverdagen. Begge børn bliver ca. puttet kl. 19.00, og sover til kl. 05.00 hvor farmand står op, for at tage på arbejde. Sådan har det egentlig været i hele hans lille bitte liv, men om dagen er der nu også kommet mere “rytme”. 3 lure tager han typisk. Hvor lange de er og hvornår de placerer sig på dagen, svinger dog utrolig meget, og jeg bruger absolut ingen tid på, hverken at kigge på klokken eller forcere noget. Det har jeg lært med spiloppen, som var den værste lille søvnteorist! <3

Denne gang tager jeg det hele en del mere som det kommer, og lever efter overbevisningen om, at “tiden er min bedste ven”, hvis småproblemer med søvn og amning skulle opstå undervejs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *