Lillebror 11 måneder

  
Den mindste mand er snart ikke så lille længere, og disse indlæg der engang begyndte med mål, vægt og søvn beretninger, er mere blevet til en fortælling om, hvordan det er, at være en lille familie på fire medlemmer. Måske skal indlæggene også stoppe nu. Imens lillebror stadig går under kategorien “baby”, og endnu vigtigere, imens i stadig finder det interessant at læse denne føljeton.

Læs også: Lillebror to måneder og lillebror fire måneder

  

En gående lillebror

Det største der er sket den seneste måneds tid, er nok, da lillebror valgte at tage de aller første skridt. 10 måneder og 14 dage gammel. Jeg var pavestolt, og selvom jeg har prøvet det engang før med spiloppen, så er det bare helt fantastisk at overvære deres første små fodtrin. Også selvom det var usikkert, og min kære far syntes, at han lignede en både fuld og skæv lille mand.

Derefter er det gået stærkt, og modsat spiloppen der i en tidlig alder kastede sin kærlighed på dukker, bamser og makeup, så elsker lillebror bolde, og kan underholde sig selv i ualmindelig lang tid, hvis han bare får lov til at sparke til en fodbold.

  

Søvn, amning og vækst

Det er snart længe siden, at han både er blevet vejet og målt, men med det blotte øje ser han helt almindelig ud – både i højde og drøjde. Armene og benene er dog stadig utrolig lange, ligesom hans skrig også er dét, når måltiderne ikke gå efter hans hovede. For jo, et temperament, er der også blevet udviklet med tiden.

Nætterne er stadig hårde trods hans alder på elleve måneder. Jeg ammer stadig mere end jeg kan tælle, især om natten, og det er ved at slide godt og grundigt på mig. Jeg pønser derfor på, at tage en kold tyrker i forhold til natamningen inden længe. Hvis mit moderhjerte altså kan holde til det. Jeg synes nemlig stadig, han er meget lille, og hvis han kunne styre det, og ikke brugte mig som sut hele natten, så havde jeg nok ikke stoppet foreløbigt.

Ny sovemetode til krudtuglerne

Derudover er vi faktisk begyndt at putte børnene sammen. Sommetider har vi nemlig gået i pendul fart frem og tilbage mellem værelserne, når først den ene og så det andet barn er vågnet. Løsningen, som indtil videre fungerer rigtig godt er, at de simpelthen sover sammen i samme seng. Og dette har heldigvis gjort, at spiloppen ikke længere vågner, og har brug for vores nærvær til at falde i søvn igen. Stakkels lillebror bliver dog nusset, pusset og holdt om hele natten af sin storesøster, for så trygheds søgende er hun.

Kryds lige fingre for, at lillebror også en dag begynder at sove uden opvågninger. Jeg kunne sådan godt tænke mig at prøve at sove flere timer i streg – for første gang i snart fire år. Puha.

2 kommentarer til “Lillebror 11 måneder”

 1. Min datter som er fra d.19. Okt 18 har samme søvnrytme som jeres lillebror. Jeg ammer stadig to gange (eftermiddag og aften), og så hele natten. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg er vågen med hende og hun spiser faktisk ikke engang, sutter kun. Håber virkelig hun snart kan sove uden mig☺️ held og lykke med det hele?

  1. Kære Anita
   Så er vores børn jo jævnaldrende 🙂
   Åhh. Det lyder som om at vi er i samme situation så. Vores bliver dog bedre og bedre med tiden kan jeg mærke, så man har vel lov at håbe.

   Også held og lykke til dig og din lille pige 🙂
   Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.