Legetøj der er lærerigt og ikke kun til pynt

Sponsoreret

image-69  image-70

Jeg husker som gravid, at jeg pyntede den lille børnereol i stuen med hæklede aber, trætoge og de fineste dyr i pastelfarver. Alt sammen synede fantastisk, og pyntede stuen i vores gamle lejlighed så fint. Og det var da også skønt, at legetøjet så så nydeligt ud, når nu vi ikke havde rum nok til, at hun kunne få sit eget værelse, men jeg skulle snart lære, at legetøjet kun forblev pyntegenstande og intet andet. Pyntegenstande der rigtig nok signalerede, at der boede en lille baby, og senere hen en større krudtugle, men meget sjældent blev det dyre træ i de flotte pastelfarver taget i brug. I stedet valgte hun, at falde pladask for hr. Carlsen, som vi døbte den farverige, og spillende bamse, der sang når man trykkede ham på maven, fødderne eller ørerne, og som hun fik af sin farmor, en dag hun kom på besøg.

Bamsen som er af mærket Fisher-Price, var rigtig nok ikke en udstillings bamse, og matchede langt fra vores nordiske indretning i hjemmet, men den reddede mig gang på gang. Jeg husker særligt hvordan jeg jonglerede med madlavningen med hænderne samtidig med, at jeg trykkede på bamsen med fødderne på gulvet, hvor min datter lå ved siden af på hendes legetæppe, fordi hun elskede når han spillede og lyste for hende. Hr. Carlsen reddede mig altså igennem de fleste kritiske koliktimer, hvor jeg var nødsaget til at vende opmærksomheden væk fra min datter i få øjeblikke af gangen for f.eks. at lave mad.

image-71
{Spilloppen 6 måneder med Hr. Carlsen nederst i billedet}

Nogenlunde samtidig med, at hr. Carlsen har spillet 10.000 sange, så får spilloppen “Ditte” i julegave. Ditte er særdeles højt råbende, hun er en smule fræk i stemmen, og så elsker hun at danse vildt. Lidt ligesom det er kendetegnet for vores spillop. De to har været uadskillelige i mange måneder, og vi har ofte tårefyldte diskussioner, når vi skal rejse med tog til Sjælland for at besøge familien, og spilloppen ikke må få lov til, at medbringe Ditte i toget. Endnu engang er Ditte et stykke legetøj, og faktisk en robot, der ikke ligefrem pryder et hjems indretning, men den er vildt sjov at lege med for børn, og så er den ligesom bamsen, Hr. Carlsen – utrolig god til at interagere med børn lige meget, om barnet er 6- eller 16 måneder, som min datters alder er nu.

Min datter brugte hovedsageligt robotten til at trykke på i starten, hvorefter hun betragtede og lyttede til Dittes flabede stemme. Nu hvor hun er blevet en del ældre, fungerer Ditte hovedsageligt som danseinstruktør, hvor robotten både lærer hende stopdans, langsom dans og det som Ditte kalder “FEST,FEST,FEST,FEST”. Det betyder, at der skal danses utrolig vildt, og det er klart spilloppens yndlings nummer.

Fisher-Price som er mærket bag det farverige og ikke mindst lærerige legetøj, har sponsoreret dette indlæg. I den forbindelse modtog vi en ny bamse, der ligesom Hr. Carlsen er den sødeste og blødeste puppy, og så endda i en opgraderet version. Den kan langt flere ting og har 3 niveauer, der ændrer sig i sværhed, så børnene hele tiden bliver udfordret lige meget, hvor gamle de er. Den søde puppy synger blandt andet om farver, kroppen, alfabetet og kærlighed, og så giver den små opgaver til barnet hen ad vejen, som niveauerne bliver sværere. Ved sidste niveau spørger puppy’en f.eks. ”kan du trampe i gulvet, som var du en elefant”. Det plejer spilloppen at elske, og hun tramper derefter rundt i hele stuen, som var hun en elefant. Det vi dog bedst kan lide, (både spilloppen og jeg) er de mange gode sange, som bamsen synger med dens blødeste bjørne- og hunde stemme. På billedet nedenfor spiller puppy’en “lille Peter edderkop” ligesom den gjorde det hele vores weekend i Sverige, hvor billedet i øvrigt er taget.

image-72  image-73
{Spilloppen og den lærerige Puppy fra Fisher Price i Sverige}

Som første gangs mor lærer jeg hele tiden, og selvom jeg synes det gamle trælegetøj syner så yndigt i vores hjem, så ved jeg også nu, at de farverige bamser med former, prikker og lyde fra Fisher-Price, er det der fanger barnets opmærksomhed aller bedst. Næste skridt i den retning må være, når min datter ikke længere vil gå i det fine strik, uld og blonder, jeg giver hende på om morgenen, men i stedet vælger tøjet med den nyeste Disney prinsesse. Jeg er ihvertfald forberedt på, når den tid kommer!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.