Køleskabsgrød med havre og chiafrø

Køleskabsgrød  Køleskabs grød
Køleskabsgrød er en perfekt morgenmad til både når det skal gå en smule stærkt, men også til weekenderne, hvor morgenmaden godt må være ekstra lækker.

Inspiration til grød opskrifter: Grød med æble

Den bedste køleskabsgrød

I virkeligheden er det blot at blande lidt havregryn sammen med et mælkeprodukt, og så lade grøden trække natten over. Dernæst har man en udsøgt morgenmad næste morgen. Jeg har dog eksperimenteret en smule med denne form for overnight oats, som det også sommetider kaldes. Min favorit er med natural yoghurt, fordi det gør køleskabs grøden ekstra cremet. Når jeg har prøvet med skummet mælk, som er den type mælk, jeg plejer at drikke (dog mest i min kaffe), så synes jeg ofte, at den kolde grød bliver for vandet. Dette er især når man bruger grovvalsede havregryn, som jeg har gjort denne gang. Modsat synes jeg også, at skyr eller græsk yoghurt, som jeg ellers elsker at spise, gør havregrøden alt for bestandig. Natural yoghurt er derfor mit foretrække.

Inspiration til grød: Den bedste bagte grød, blåbær smoothiebowl og Guide til hjemmelavet, klassisk havregrød

Køleskabsgrød med peanutbutter  Kold køleskabsgrød

Opskrift på køleskabsgrød med peanutbutter

Udover grovvalsede havregryn så bruger jeg også ofte en spsk. chiafrø i min kolde havregrød. Frøene suger væsken til sig, og gør morgengrøden ekstra cremet. Dette er især et godt trick at benytte sig af, hvis man bruger mælk som mælkeprodukt i sin opskrift på køleskabsgrød.

Netop her til morgen blev min køleskabsgrød pyntet særdeles ekstravagant, som i nok kan se. Det er dog langt fra sådan, at den normalt ser ud. For det meste er den opbevaret i en bøtte i køleskabet natten over, og næste morgen toppet med banan, peanutbutter og måske lidt nødder. Derefter bliver bøtten med køleskabsgrød taget med mig i tasken og på farten, til når tiden er til at spise morgenmad. Jeg er nemlig af den type menneske, der skal have været vågen i en god portion timer, før jeg kan spise morgenmad. Så selvom jeg står op kl. 6.00 med børnene, så er det ofte først ved 9-tiden eller senere, at jeg spiser noget for første gang. Inden da er der dog altid blevet drukket en kop kaffe eller to. Jeg må indrømme, at lige netop kaffe nok er det første jeg tænker på, så snart jeg slår øjnene op om morgenen.

Køleskabsgrød med chiafrø

Køleskabsgrød med havregryn og chiafrø

Udskriv Pin
Antal: 1 person

Ingredienser

Grød:

 • 50 g havregryn
 • 1 spsk. chiafrø
 • 150 g yoghurt natural
 • 2 tsk. flydende honning
 • evt. 1/2 tsk. vaniljepulver

Topping:

Sådan gør du

 • Bland havregryn med natural yoghurt og chiafrø i en bøtte
 • Sæt låg på bøtten og opbevar den i køleskabet natten over
 • Næste morgen toppes køleskabs grøden med alverdens topping

 

5 kommentarer til “Køleskabsgrød med havre og chiafrø”

 1. Karin Lindhardt

  4 stars
  Jeg synes det bliver en meget fast grød, men ikke værre end man kan spæde den til med lidt mælk. I dag spiser jeg den med æblestykker og hjemmelavet granola og glæder mig til versionen ‘peanutbutter-banan-saltede mandler’ i morgen.

   1. 5 stars
    Jeg er virkelig vild med din grød
    Jeg elsker at den er fast, så bliver den bare suppleret med lidt mælk og det er jo kun fantasien der sætter grænser for toppingen. Her er det rugbrøds crumbel, og hjemmelavet frugt symfoni der hitter lige gir tiden. Tak for at du har åbnet mine øjne for en genial morgenmad.

 2. 5 stars
  Skøn grød– jeg synes nu også, at den var meget fast, men pyt. Jeg spiste den med acaiplv. og blåbær. I morgen vil jeg også prøve med peanut + salt mandler. Og ellers i fremtiden variere i det ‘uendelige.’ Tak for tippet.

  Lisbeth

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering