Klatkager

Klatkager

Klatkager af risengrød kan spises hele året rundt, også selvom det selvfølgelig særligt hører sig til i den søde juletid. December måned hvor der spises risengrød til morgenmad, aftensmad, dessert eller andre tidspunkter, og der måske er en sjat af grøden tilbage. I så fald er det oplagt at fremtrylle disse bløde klatkager ud af risengrøden.

Inspiration til juleopskrifter: Risalamande og Julekringle

Opskrift på klatkager

Klatkager

Klatkager

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 10 klatkager

Ingredienser

  • 2 æg
  • 30 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 500 g risengrød
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og vend det i æggemassen
  • Tilsæt risengrød og rør det en jævn dej
  • Steg små klatkager på en middelvarm pande med smør
  • Klatkagerne skal steges på begge sider og være gennemstegte

Klatkage

Hjemmelavet klatkage dej

Når man alligevel laver hjemmelavet risengrød, så kan man ligeså godt lave en kæmpe portion, og trylle dem om til klatkager dagen efter. Det er simpelthen så nemt at gøre med en kort ingrediensliste, der blot rummer æg, mel, smør og krydderier. Dernæst skal klatkagerne steges på panden i en anelse smør. De får derfor den samme konsistens som små, amerikanske pandekager, men smager alligevel en helt del anderledes. Grøden giver tekstur til klatkagen, og krydderierne smag. Vanilje, kardemomme, kanel, appelsinskal mm., kan smages til som man ønsker det.

Inspiration til opskrifter: Pandekager og Vafler

Klatkager opskrift

Serverings forslag til klatkager

Der er utrolig mange måder, hvorpå man kan spise sine klatkager. Den version som oftest bliver benyttet er med syltetøj eller marmelade og derefter et drys flormelis. Almindeligt sukker, kanelsukker, nutella, osv., er også gode forslag til klatkage topping.

Inspiration til juleopskrifter: Rocky road og Julevafler

Klat kager

Video: hjemmelavet klatkager

For snart længe siden filmede jeg denne julefilm, hvor jeg fremtryllede nogle klassiske klatkager af risengrød. Det var som altid særdeles hyggeligt, at kokkerere i mit køkken, og særligt når der kom noget så lækkert ud af det, som resultat. I december måned er det altid obligatorisk i min familie, at vi laver denne opskrift. Mine børn elsker disse små kager, og spiser dem ofte blot som de er. Altså uden syltetøj og sukker.

Inspiration til desserter: Chokolademousse og Hvidchokolademousse

Kan klatkager fryses

Lige netop disse slags kager, kan både fryses og opbevares i køleskabet. I så fald skal de blot placeres i en lukket beholder, og når de tages op, kan de lunes i f.eks en mikrobølgeovn. På den måde forbliver de bløde og saftige.

 

Del på print

2 kommentarer til “Klatkager”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering