Klatkager af hjemmelavet risengrød

Klatkager  Klat kager
Klatkager af risengrød kan man altså spise hele året rundt, hvis du spørger både mig, bjørnen og vores børn. Især de tre sidst nævnte elsker risengrød og tigger og beder mig ofte om at lave det. Jeg selv synes dog ikke helt, at risengrød er noget man kan spise til aftensmad, men mere som en dessert. Ligeledes tænker jeg om disse klatkager, som også passer perfekt til morgenmad og eftermiddag.

Klatkager af risengrød

Når man alligevel laver hjemmelavet risengrød, så kan man ligeså godt lave en kæmpe portion, og trylle dem om til risengrødklatkager dagen efter. Det er simpelthen så nemt lige at gøre. Vi spiser dem ofte med syltetøj, kanelsukker, smørklat, sirup eller hvad vi nu har lyst til.

Inspiration til vafler og pandekager: Den bedste opskrift på vafler og Smagfulde amerikanske pandekager

Risengrødklatkager  Risengrød klatkager

Video: hjemmelavet klatkager

Da det stadig var december måned, filmede Marlene og jeg en lille video, hvor jeg laver hjemmelavede risengrødklatkager af en rest risengrød. Jeg synes selv den blev enormt hyggelig, og jeg er simpelthen så stolt af mig selv over, at jeg har sprunget ud i det her video produktion. Jeg ville ligeledes elske, hvis i ville abonnere på min youtube kanal, da det er den eneste måde hvorpå jeg kan se, om det er noget i vil have mere af.

Opskrift på klatkager

Klatkager af hjemmelavet risengrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
10 klatkager:
 • 500g færdiglavet, kold risengrød (gerne fra dagen i forvejen)
 • 2 æg
 • 50g hvedemel
 • 30g sukker
 • 2 tsk. Vaniljesukker
 • 1 tsk. Kardemomme
 • 2 tsk. Kanel
 • Smør til stegning
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og tilsæt hvedemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og kanel
 2. Tilsæt risengrød til dejen og rør godt rundt
 3. Steg klatkagerne på en middelvarm pande i rigeligt smør til de bliver gennembagte og gyldne på begge sider
 4. Serveres med kanelsukker, syltetøj, smør eller hvad man kan lide

Inspiration til klassisk juledessert: Opskrift på risalamande

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *