Kikærtebøffer som har en masse saft og kraft, ikke bliver tørre eller kedelige, men fuldender en komplet snasket burger, er absolut en af mine yndlingsretter.
Kikærtebøffer med spidskommen og urter
Burger er nok en af de mest spiste retter hjemme hos os gennem tiden. Det smager hamrende godt, og så er det bare så nemt og hurtigt at kreere på en almindelig og travl hverdagsaften. Derudover kan en burger varieres på utallige måder og endda også gøres enorm sund og næringsrig trods den negative ladning, som fastfood industrien nok højst sandsynligt er skyld i. En burger kan selvfølgelig serveres på helt almindeligvis i en rigtig hjemmelavet, blød burgerboller, og med en god okse burgerbøf. Sådan én som er blandet op med løg, hvidløg, æg og salt og peber, så bøffen aldrig bliver tør og kedelig. I kan måske høre, at det med burgerbøffer går vi meget op i herhjemme, men vi synes simpelthen, at en brugerbøf som blot er lavet af hakket oksekød, ret hurtig bliver tør og kedelig.
Denne opskrift på kikærtebøffer er et fantastisk alternativ til den ovenfor omtalte oksekødsburger. Kikærtebøfferne indeholder krydderier, æg, løg, mel og så selvfølgelig kikærter. Hvorvidt man kan kalde disse bøffer vegetariske, veganske eller ingen af delene er jeg faktisk lidt i tvivl om. For æg kan vel (pr. definition) ihvertfald ikke indgå i en vegansk kost? I så fald undskylder jeg til alle veganere (og måske også vegetareres) vegne, da jeg i flere omgange i min youtube video, kalder den lækre og snaskede burger, for en vegansk burger. Ikke destomindre så smager disse kikærterbøffer helt formidabelt!
Opskrift på kikærtebøffer
Man kan selvfølgelig også sagtens spise hjemmelavede kikærtebøffer til langt mere end blot en burger. Kikærtebøfferne kan jo fungere som almindelige bøffer på en tallerken med dressing og tilbehør, hvilket vi også sommetider elsker at spise. Derudover kan man variere smagene i sine kikærtebøffer alt efter, hvad man godt kan lide. Jeg er enormt glad for spidskommen og cayennepeber i mine opskrifter generelt, men salt, peber, og løg er jo helt klart smagsforstærker nok. Kikærterne giver i sig selv de mest snaskede og lækreste kikærtebøffer.
Opskrifter med kikærter: Den berømte karrygryde, Vegansk gryderet med kikærter og Salat med kikærter og grønkål

- 1 dåse kikærter
- 1 lille rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1æg
- 4-5 spsk. hvedemel
- 1 tsk. spidskommen
- 1½ tsk. salt
- evt persille eller korriander
- Olie til stegning
- Hak løg og hvidløg fint (med mindre du har en god stavblender eller foodprocessor)
- Bland løg, kikærter, æg, hvedemel og krydderier i en skål
- Blend det med en stavblender eller foodprocessor til der ikke længere ses nogle klumper
- Lad kikærtefarsen hvilke i køleskabet i ca. 30min
- Form kikærtebøfferne i hånden og steg kikærtebøfferne ved svag varme på en pande med olie. Kikærtebøffer skal have ca. 4-5min på hver side før de er gennemstegte.
- Server kikærtebøfferne i en burger med avokado, salsa og frisk snittet salat
13 kommentarer til “Kikærtebøffer – perfekt i vegetarburger”
Virkelig lækre kikærtebøffer. Super god opskrift!!!
Hvor er det bare dejligt at høre! God solskins dag til dig 🙂
Har du erfaring med at gemme dem til dagen efter? 🙂
Det har jeg gjort, og de var lækre?
Pingback: Ugens madplan uge 43 – Milles mad
Hej. Når der står der skal bruges en dåse kikærter, er det så med eller uden lagen, de ligger i? Jeg brugte en mængde tørrede kikærter, der efter iblødsætning og kogning vejede cirka det samme som en drænet dåse kikærter. Det blev bare en virkelig tør fars, så måtte tilsætte noget vand (og de blev desværre stadig meget tørre til sidst). Tænker generelt et enkelt æg egentlig er det eneste væske-agtige, det lyder da tørt..? Overser jeg noget? 🙂
Hej Anne
Ærgerligt at de blev tørre. Det er der ikke meget værd ved at spise, så!
Ja, jeg brugte kikærter fra dåse, hvor jeg så hældte lagen fra, men de er selvfølgelig stadig en del mere våde nok, ind hvis de ikke er fra dåse. Synes ihvertfald ikke, at de har været tørre, de gange jeg har lavet dem.
Mvh Maria 🙂
De smagte fint bortset af tørheden, så må prøve igen 🙂 Det var vist første gang jeg brugte tørrede kikærter, tror bare jeg bruger på dåse fremover 🙂
De smager simpelt hen skønt ?. Har gemt 1 til frokost i morgen ?
Ved du om man kan lade farsen stå i køleskabet i et døgn?
Det er jeg sikker på, at man kan. Farsen har faktisk rigtig godt af at hvile sig i køleskabet inden den formes til bøffer 🙂
Kh Maria
tak for god opskrift!
Hej Nicholas 🙂
Selv tak!