Karrygryde med ægte smag af karry, kokos, grøntsager og krydderier er noget for både børn og voksne.
Karrygryde med smag fra østen
Vi elsker mad hjemme hos os, og det er absolut i alle sine afskygninger. Jeg elsker at lave mad, men jeg synes også, at det er enormt bekvemt, at spise ud eller tage maden med hjem. For tiden er indisk take away vores absolut favorit, og jeg har længe selv ønsket at begive mig ud i indisk madlavning. Derfor lavede jeg for første gang en indisk karrygryde igår aftes, som faktisk er vegansk! Denne karrygryde er fyldt med smag og dybde, så man ikke engang opdager, at kødet “mangler”. En ny favorit er født, og jeg er sikker på, at i også vil elsker denne opskrift på hjemmelavet karrygryde.
Min lille datter elsker også sådan mad som denne karrygryde. Det gør ikke spor, at maden er krydret og fyldt med ekstra smag, fordi børn skal spise med. Blot sørg for, at vælg en karrypasta der ikke er al for stærk, og sorter evt chilien fra ved servering. Min datter kan sagtens spise en smule chili, måske fordi hun også er blevet vant til det.
Opskrift på karrygryde
Læs også gerne: Vegansk linsegryde, Afrikansk inspireret linsegryde, Grøntsagsfad og Kikærtegryde med kokos

- 400g sødekartofler
- 1 rødløg
- olie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- to spsk karrypasta
- 1 grøntsags bullionterning
- en dåse kikærter
- en dåse kokosmælk
- ca. 5cm ingefær
- en rød chili
- 200g frisk spinat
- ½ citron
- evt. natural yoghurt
- salt
- Skyl sødekartoflerne grundigt og skær dem i store stykker.
- Steg dem i en gryde med olie, til de får en lysebrun farve.
- Snit et rødløg, og hak chili og ingefær fint.
- Tilsæt det til gryden sammen med hakkede tomater, bullionterning, karrypasta og kikærter.
- Lad retten simre til kartoflerne og kikærterne er blevet bløde. Tjek ved at stikke en gaffel i kartoflerne.
- Tilsæt kokosmælk og spinat, og smag til med salt og citron til sidst.
- Server for eksempel retten med ris og yoghurt.
14 kommentarer til “Karrygryde med kokos og sødekartoffel”
Det ser fantastisk ud – og skal helt klart prøves! 🙂
Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂
Pingback: FEM OPSKRIFTER DER SKAL PRØVES | Wewonder
Hvilken karrypasta skal der bruges?
En rød 😀
Pingback: Curry med Sweetpotatoe & Kikærter | Marie Josiasen
Hej maria. Har du en god ide til hvilken salat du ville lave til ? Mvh
Hvor mange personer er der til i portionen?
Jeg vil mene 4 personer 🙂
Hvilken karrypasta har du brugt rød, grøn eller gul?
Rød 🙂
Tak 😀
Er den fryseegnet?
Ja 😀