Julevafler

Julevafler

Julevafler er blot klassiske, hjerteformede vafler med varme krydderier, der smager af jul, hygge og nisser. Kanel, vanilje, nødder og appelsin er alle smagsgivere, der er med til, at gøre vaflerne endnu mere anderledes og smagfulde.

Inspiration til vafler: Vafler med kærnemælk og Belgiske vafler

Valsemøllen vafler

Vafler i samarbejde med Valsemøllen

Valsemøllen rummer efterhånden en helt del forskellige brødblandinger og kageblandinger, som gør madlavningen utrolig nem. Særligt hvis det er kagen eller brødet, man skal have med på farten i sommerhus eller andet sted, hvor man ikke har alle ingredienserne til bagværket. Her er en vaffel blanding genial. Vaflerne fra Valsemøllen smager virkelig herligt. De er sprøde, som en hjemmebagt vaffel skal være det, og så kan de varieres i smagsudtrykket vha. en masse jule krydderier.

Inspiration til juleopskrifter:Risalamande og Julepandekager

Opskrift på julevafler

Julevafler

Julevafler

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 julevafler

Ingredienser

Hjemmelavede julevafler:

  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 4 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 håndfuld nødder (hasselnødder, mandler, valnødder mm.)
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. brun farin
  • saften fra 1/2 appelsin

Valsemøllen julevafler:

  • 1 pakke Valsemøllen "vafler"
  • 5 dl vand
  • 1 håndfuld nødder (mandler, hasselnødder, valnødder mm)
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. brun farin
  • saften fra 1/2 appelsin
  • 150 g smeltet smør
  • serveres med f.eks flødeskum, bær og syltetøj

Sådan gør du

Hjemmelavet vafler:

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt æg og kærnemælk og pisk dejen sammen
  • Smelt smør og vend det i vaffeldejen.
  • Bag vaflerne i en forvarmet vaffeljern ved høj varme
  • Server vaflerne med frisk frugt, syltetøj og flødeskum

Valsemøllen vafler:

  • Hæld mel blandingen fra Valsemøllen "vafler" ud i en skål og tilsæt vand imens der piskes
  • Pisk dejen glat og ensartet
  • Hak nødder fint og tilsæt dem til dejen sammen med krydderier og brun farin
  • Tilsæt smeltet smør til dejen og pisk dejen glat og ensartet
  • Bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er sprøde og let gyldne på begge sider
  • Server straks med f.eks. flødeskum, bær og syltetøj

Jule vafler

Serverings forslag vaflerne:

Der er virkelig mange forskellige måder hvorpå, man kan servere julevafler. Fuldstændig ligesom det også er tilfældet med almindelige vafler, pandekager og andet i den dur. Flødeskum er lidt af en klassiker og også i dette tilfælde passer den cremede konsistens virkelig godt sammen med julevafler. Derudover er det rart at smage noget friskt og let syrligt fra friske bær, frugter, syltetøj mm. Is, nutella, banan og 117 andre kombinationer kan dog også anbefales til julevaflerne.

Inspiration til vafler:Bananvafler og klatkager

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering