Opskriften på julecookies indeholder reklame for Castus
Julecookies  Jule cookies

Julecookies med kanel

Endelig fik jeg nedskrevet min højt elskede opskrift på julecookies, så den kan deles med jer. Det er snart flere år siden, at jeg kreerede den i mit lille opskrifthæfte, med intentionerne om, at den selvfølgelig også en dag skulle i opskriftindekset på bloggen. Og pludselig blev anledningen og endnu bedre, fordi jeg nemlig er kommet på den smarte ide, at tilsætte Castus Frugtrulle med figner til mine julecookies. Et eksperiment der er blevet gentaget en del gange siden da, kan jeg hilse og sige.

Cookies med krydderier  Julecookies med kanel

Julecookies med krydderier

Faktisk havde jeg bagt en alt for lille portion julecookies i første omgang, da et kært vennepar med deres børn tilfældigvis også kom forbi, og smovsede de fleste kager sammen med min egen lille spilopmager, mand og sågar også lillebror. Jeg vil derfor på det kraftigste råde jer alle til at lave dobbelt portion af julecookies. Det kan i den grad betale sig.

Derudover er der det utrolig smarte ved cookies og småkager generelt, at man sagtens kan fryse dejen ned pakket ind i husholdningsfilm, og så blot tage den op, den dag man vil trille og bage sine cookies. Det gør altså hele processen en del nemmere. Jeg må faktisk indrømme, at jeg har en helt skuffe fyldt med kagedej især når vi når den søde juletid. For så kan der altså være nybagte småkager på absolut ingentid. Og der er da ikke noget hyggeligere at servere for sine gæster, om de så er uventede eller ej.

Inspiration til cookie opskrifter: Cookies med chokolade, Cookies med peanutbutter og Sunde cookies med havregryn

Julecookies med Castus  Cookies med kanel

Opskrift på julecookies i samarbejde med Castus

Som sagt indeholder disse juleinspirerede cookies tonsvis af varme krydderier, som alle hører sig julen til. Og faktisk synes jeg, at ligepræcis krydderier og Castus’ søde produkter af frugt, bær og nødder, går virkelig godt sammen. Dette er både om det er sommer, vinter, forår eller efterår. Castus’ versioner med nødder, dadler og figner er dog oplagte når det ligepræcis er julecookies, som der bliver bagt.

Julecookies med kanel og nelliker
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Julecookies til ca. 25 cookies:
  • 125g blødt smør
  • 200g sukker
  • 1 æg
  • en tsk. Bagepulver
  • 225g hvedemel
  • ½ tsk. Salt
  • 1 spsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • ½ tsk. Stødt Ingefær
  • ½ tsk. Nelliker
  • ½ tsk. Stødt kardemomme
  • 100g Castus frugtrulle med figner
Fremgangsmåde
  1. Bland smør og sukker godt sammen. Brug gerne en elektrisk piskemaskine eller røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør det rundt
  3. Bland alle de tørre ingredienser rundt i en skål for sig og tilsæt til dejen
  4. Hak Castus frugtrulle med figner i små stykker og bland det godt ind i dejen
  5. Opbevar cookiedejen i køleskabet i mindst en time, men også gerne natten over
  6. Afvej cookiedej af ca. 25g og rul dem til små kugler.
  7. Placer otte cookies på en bageplade med bagepapir af gangen og bag dem ved 180 graders almindelig ovn i ca. 8-10min. Husk at cookies skal være bløde når de tages ud og let lysebrune i kanterne.
  8. Placer dem på en rist hvor de køles ned
Noter
Tip: Lav gerne dobbelt portion og frys cookies dejen ned. Tag den så op fra fryseren nogle timer inden dine julecookies skal bages.

 

 

Følg mig rundt