Jordbærsalat med asparges og fetaost

Jordbærsalat Jordbær salat
En jordbærsalat kan i den grad gøre et helt måltid endnu bedre. Især når det er sommer, solen skinner og jordbærerne er dejligt søde og danske. Måske er grillen endda tændt, og kødet syder under den varme ild. Under sådanne omstændigheder, er en jordbærsalat fuldstændig fantastisk.

Under opskriften viser jeg i billeder, trin for trin, hvordan jeg opbygger en smagfuld jordbærsalat. Hvis du ønsker inspiration til andre gode sommersalater, så kan disse salater anbefales: 

Friske, grønne salater: Klassisk salat med spidskål og Græsksalat med feta

Opskrift på jordbærsalat

Jordbærsalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær den grønne salat i små stykker og placer det på en stor tallerken eller fad
  • Skær toppen af jordbærerne og halver dem
  • Skær asparges i små stykker og drys både jordbær, asparges og krydderurter på salaten
  • Rist pinjekerner på en tør og meget varm pande til de er let gyldne
  • Drys pinjekerner, og knust fetaost på salaten
  • Kog balsamicoeddike ved høj varme i ca. 2-4min, til det er kogt ind til en klistret, tyktflydende væske
  • Hæld balsamicoglacen over salaten og drys med flagesalt

Salat med jordbær – en skøn sommersalat

Jordbærsalater har jeg lavet mange af efterhånden, men selvfølgelig kun når kalenderen skriver sommer, sol og fuglekvidrer. For både jordbær og asparges er altså en smule tarvelige om vinteren. Men denne kombination af elementer i en jordbærsalat, er altså blevet min yndlings. Den er præget af det italienske køkken, men også noget fra det græske og danske ikke mindst. Lige præcis det jeg kalder for fusions køkkenet. En skøn kombination af alle mulige slags lækre råvarer.

Salaten med jordbær og asparges serverede jeg for min familie sammen med noget grillet kød. Jeg har også lavet den et par gange til frokost, men som frokost salat vil jeg nu nærmere anbefale en rucola salat eller melon salat på denne tid af året. For jeg synes denne jordbærsalat egner sig rigtig godt til kødretter.

Salat med jordbær Salat med jordbær og asparges

Hjemmelavet jordbær salat trin for trin

I billederne nedenfor kan i tydeligt se, hvordan jordbærsalaten er opbygget. Dette kan forhåbentlig inspirere til, hvordan man helt generelt kan opbygge de fleste salater.

Grøn salat Salat med asparges og jordbær
{Hjertesalat drysses i bunden af et fad og ovenpå drysses med jordbær og asparges skåret i mundrette stykker}

Salat med jordbær og pinjekerner Sommersalat
{Ristede pinjekerner, mynte og basilikum drysses på jordbærsalaten}

Sommer salat Jordbærsalat med balsamicoglace
{Jordbærsalaten drysses med knust fetaost, balsamicoglace og flagesalt}

En jordbærsalat som denne egner sig ikke som restemad. Sådan er det desværre for de fleste salater, som indeholder frisk frugt, da de afgiver en helt del mængde væske. Spis i stedet jordbærsalaten frisk lavet, og lav den gerne igen og igen. Man bliver sjældent træt af smagfulde sommersalater.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering