Jordbærsalat . Jordbær salat
En jordbærsalat kan i den grad gøre et måltid endnu bedre. Især når det er sommer, solen skinner og jordbærerne er dejligt søde og danske.

Jordbærsalat – en skøn sommersalat

Jordbærsalater har jeg lavet mange af efterhånden, men selvfølgelig kun når kalenderen skriver sommer, sol og fuglekvidrer. For både jordbær og asparges er altså en smule tarvelige om vinteren. Men denne kombination af elementer i en jordbærsalat, er altså blevet min yndlings. Den er præget af det italienske køkken, men også noget fra det græske og danske ikke mindst. Lige præcis det jeg kalder for fusions køkkenet. En skøn kombination af alle mulige slags lækre råvarer.

Salaten med jordbær og asparges serverede jeg for min familie sammen med noget grillet kød. Jeg har også lavet den et par gange før til frokost, men som frokost salat vil jeg nu nærmere anbefale en rucola salat eller melon salat på denne tid af året. For jeg synes denne egner sig rigtig godt til kød.

Salat med jordbær . Sommersalat med jordbær

Opskrift på jordbærsalat

Næste dag er den dog ikke værd at skrive hjem om. For jeg syntes jordbærerne bliver en smule slatne, hvis den står for længe i køleskabet. Så spis gerne denne jordbærsalat med det samme, hvis du vil undgå madspild. Og ellers så er min linsesalat med asparges en perfekt køleskabs salat, der nærmest kun bliver bedre natten over.

Sommersalat med jordbær . Jordbærsalat med asparges

Jordbærsalat med asparges og pinjekerner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • ca. 300g jordbær
  • 5 friske og grønne asparges
  • 75g blandet rucola salat og frisk spinat
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • en smule havsalt
  • 50g fetaost
  • 30g pinjekerner
Fremgangsmåde
  1. Bland balsamicoeddike og olivenolie sammen og vend det i spinat og rucolasalat
  2. Fordel det ud på et stort fad
  3. Skær jordbær i otte dele og drys over salaten
  4. Halver asparges og skær dem i mundrette stykker. Fordel dem udover salaten
  5. Smuldr fetaost over salaten og drys med pinjekerner og havsalt