Iskaffe
Iskaffe er min livredder hver eneste sommermorgen og eftermiddag, hvor min kaffetrængende studiehjerne trænger til koffein. En kaffedrik der smager ufattelig godt, og samtidig er læskende og utrolig nem at lave. En evig vinder hjemme hos mig!

Iskaffe til en varm sommerdag

Det var faktisk min kæreste som lærte mig, at drikke iskaffe, og ikke mindst lave det selv. Det er jo uhyre enkelt at trylle frem, og kræver blot at man har isterninger i fryseren. Hvis man har det, så kan man nyde en kold kaffedrik få minutter efter, at man har fået ideen og trangen til den læskende kaffedrik.

Det er åbenbart ikke kun mig, som har forelsket mig hovedløst i denne opskrift. Også min datter har fået smagen for den læskende drik, og havde straks hånden på sugerøret, da jeg skulle tage billedet til denne opskrift. Jeg syntes faktisk det var en smule sødt, og endte derfor med at vælge lige præcis det billede af den grund. Iskaffe med en sød buttet babyhånd er og bliver en vinder.

Læs også gerne: De bedste ingefærshotsSund og nærrende smoothiebowlBløde og runde boller og Choko boller med fuldkorn

Opskrift på iskaffe

Jeg laver for det meste min iskaffe med instant kaffe, dog af en god kvalitet. Det synes jeg smager rigtig godt, og så er det utrolig nemt. Hvis man dog har en espressomaskine i sit køkken, så er det klart det lækreste. Noget der også står på min ønskeliste til jul!

Et sidst tip jeg vil give er, at bruge en lidt federe mælk hvis det skal være lækkert, og hvis det skal være rigtig godt, så kan man toppe med en kugle vaniljeis. Nøj hvor kan det anbefales kan jeg godt hilse og sige. En iskaffe der blot var en kaffedrik, bliver pludselig til en sommerdessert ved tilførelsen af den søde is. Derudover er det utrolig lækkert at tilsætte sirup af alle former, hvilket i også kan se nedenfor i denne opskrift.

Iskaffe - opskrift på verdens nemmeste
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Ingredienser til et glas iskaffe:
  • 2tsk instant pulver kaffe (eller ca ½ dl stærk alm kaffe)
  • 1 tsk sirup
  • mælk
  • isterninger
Fremgangsmåde
  1. Kog ca. ½ - 1 dl vand og bland det med to tsk. instant kaffe og sirup.
  2. Rør godt rundt med en ske, og fyld glasset helt op med isterninger.
  3. Hæld nu koldt mælk i kaffen til glasset er fyldt, og nyd din kaffe en varm sommerdag.