Iskaffe Is kaffe
Iskaffe er min livredder hver eneste sommermorgen og eftermiddag, hvor min kaffetrængende studiehjerne trænger til koffein. En kaffedrik der smager ufattelig godt, og samtidig er læskende og utrolig nem at lave. En evig vinder hjemme hos mig.

Iskaffe til en varm sommerdag

Det var faktisk min mand som lærte mig, at drikke iskaffe, og ikke mindst lave det selv. Det er jo uhyre enkelt at trylle frem, og kræver blot at man har isterninger i fryseren. Hvis man har det, så kan man nyde en kold kaffedrik få minutter efter, at man har fået ideen og trangen til den læskende kaffedrik.

Det er åbenbart ikke kun mig, som har forelsket mig hovedløst i denne opskrift. Også min datter har fået smagen for den læskende kaffedrik, og havde straks hænderne på glasset, da jeg skulle tage billedet til denne opskrift. Vi er sidenhen begyndt at lave en koffeinfri is kaffe til vores børn, fordi de simpelthen også nyder det så meget.

Læs også gerne: De bedste ingefærshotsSund og nærrende smoothiebowlBløde og runde boller

Iskaffe opskrift Hjemmelavet iskaffe

Opskrift på iskaffe

Jeg laver for det meste min iskaffe med instant kaffe, dog af en god kvalitet. Det synes jeg smager rigtig godt, og så er det utrolig nemt. Vores espresso maskine bruger jeg lige så tit til det, og hvis man er gladest for filterkaffe, så kan det også sagtens bruges. Hvis man benytter sig af sidst nævnte, så laver man blot en stærk version, som kan agere espresso shot.

Et sidst tip jeg vil give er, at bruge en lidt federe mælk hvis det skal være lækkert, og hvis det skal være rigtig godt, så kan man toppe med en kugle vaniljeis. Nøj hvor kan det anbefales kan jeg godt hilse og sige. En iskaffe der blot var en kaffedrik, bliver pludselig til en sommerdessert ved tilførelsen af den søde is. Derudover er det utrolig lækkert at tilsætte sirup af alle slags former og smage, hvilket i også kan se nedenfor i denne opskrift.

Iskaffe

Antal 1 glas

Ingredienser

  • 1 espresso shot, 1/2 dl stærk kaffe eller 2 tsk. instant kaffepulver
  • 1/2 dl kogende vand (medmindre man bruger filterkaffe)
  • 1-2 tsk. sirup (alt efter hvor sød man ønsker den)
  • 1 håndfuld knuste isterninger
  • sødmælk eller havremælk

Sådan gør du

  • Tilsæt instant kaffepulver til glasset og opløs det med kogende vand (hvis du bruger espresso shot, eller filterkaffe så tilsætter du blot dette)
  • TIlsæt sirup til kaffen og rør til sukkeret er opløst
  • Tilsæt isterninger til glasset
  • Hæld mælk i glasset til glasset er helt fyldt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.