Iskaffe – opskrift på verdens nemmeste

Iskaffe Is kaffe
Iskaffe er min livredder hver eneste sommermorgen og eftermiddag, hvor min kaffetrængende studiehjerne trænger til koffein. En kaffedrik der smager ufattelig godt, og samtidig er læskende og utrolig nem at lave. En evig vinder hjemme hos mig.

Iskaffe til en varm sommerdag

Det var faktisk min mand som lærte mig, at drikke iskaffe, og ikke mindst lave det selv. Det er jo uhyre enkelt at trylle frem, og kræver blot at man har isterninger i fryseren. Hvis man har det, så kan man nyde en kold kaffedrik få minutter efter, at man har fået ideen og trangen til den læskende kaffedrik.

Det er åbenbart ikke kun mig, som har forelsket mig hovedløst i denne opskrift. Også min datter har fået smagen for den læskende kaffedrik, og havde straks hænderne på glasset, da jeg skulle tage billedet til denne opskrift. Vi er sidenhen begyndt at lave en koffeinfri is kaffe til vores børn, fordi de simpelthen også nyder det så meget.

Læs også gerne: De bedste ingefærshotsSund og nærrende smoothiebowlBløde og runde boller

Iskaffe opskrift Hjemmelavet iskaffe

Opskrift på iskaffe

Jeg laver for det meste min iskaffe med instant kaffe, dog af en god kvalitet. Det synes jeg smager rigtig godt, og så er det utrolig nemt. Vores espresso maskine bruger jeg lige så tit til det, og hvis man er gladest for filterkaffe, så kan det også sagtens bruges. Hvis man benytter sig af sidst nævnte, så laver man blot en stærk version, som kan agere espresso shot.

Et sidst tip jeg vil give er, at bruge en lidt federe mælk hvis det skal være lækkert, og hvis det skal være rigtig godt, så kan man toppe med en kugle vaniljeis. Nøj hvor kan det anbefales kan jeg godt hilse og sige. En iskaffe der blot var en kaffedrik, bliver pludselig til en sommerdessert ved tilførelsen af den søde is. Derudover er det utrolig lækkert at tilsætte sirup af alle slags former og smage, hvilket i også kan se nedenfor i denne opskrift.

Iskaffe

Udskriv Pin
Antal: 1 glas

Ingredienser

 • 1 espresso shot, 1/2 dl stærk kaffe eller 2 tsk. instant kaffepulver
 • 1/2 dl kogende vand (medmindre man bruger filterkaffe)
 • 1-2 tsk. sirup (alt efter hvor sød man ønsker den)
 • 1 håndfuld knuste isterninger
 • sødmælk eller havremælk

Sådan gør du

 • Tilsæt instant kaffepulver til glasset og opløs det med kogende vand (hvis du bruger espresso shot, eller filterkaffe så tilsætter du blot dette)
 • TIlsæt sirup til kaffen og rør til sukkeret er opløst
 • Tilsæt isterninger til glasset
 • Hæld mælk i glasset til glasset er helt fyldt

 

Del på print

8 kommentarer til “Iskaffe – opskrift på verdens nemmeste”

  1. Maria Vestergaard

   Jeg bruger bare en almindelig lys sirup, men man kan jo bruge lige hvad man har lyst til og kan lide. Der findes jo alverdens forskellige gode sirupper specifikt til kaffen! 😀

 1. Når du har en sjat alm kaffe tilovers så frys det som isterninger og brug i stedet for alm isterninger – det løfter sin iskaffe op på et nyt nivau 🙂 så bliver den ikke fortyndet når is isen smelter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering