Ingefærshots med æble og honning

Ingefærshots med æble  Ingefærshot med æble
Ingefærshots med æble kan virkelig sparke min dag godt igang. Ingefær har bare en helt vild god virkning på mine smagsløg og mit humør!

Ingefærshots med æble

Jeg eksperimenterer ofte med forskellige ingredienser, når jeg laver ingefærshots, men vender stort altid tilbage til de samme to favoritter nemlig den helt almindelig ingefærshot med citron, og denne opskrift på ingefærshot med æble og honning. Begge er fantastiske at vågne til om morgenen, og er ofte i vinterhalvåret en del af min daglige morgenrutine. Ingefærshots med æble skal kradse en smule i halsen, men jeg har erfaret, at denne opskrift er en smule mere mild end opskriften med citron, også selvom at der er samme mængde ingefær i begge.

Læs også gerne: Skøn greenieDelikat smoothiebowlIskaffe opskriftSund jordbær milkshake med banan

Opskrift på ingefærshot med æble

Jeg har endda ladet min lille datter smage et par dråber på en teske, af ren og skær sjov og udforskning, og hun bad øjeblikkeligt om mere, så vi måtte gemme flasken væk i køleskabet, så vi kunne få styr på tropperne igen. Hvis man er en uerfaren ingefærshot drikker, så kan man sagtens justere i opskriften, og kun tilføre for eksempel 50g ingefær og samme mængde honning. Så skal jeg nok love jer, at jeres morgen alligevel vil blive sparket godt igang, og jeres morgenmad smager ekstra dejligt.

Ingefærshots med æble og honning
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 75 g skrællet ingefær
  • 5dl vand
  • to økologiske æbler
  • 1 spsk honning
Fremgangsmåde
  1. Skræl ingefær og æble, og skær det i små stykker.
  2. Kog æble og ingefær i vand i ca. 30min.
  3. Mos gerne æblerne en smule ud i vandet, og tilsæt honning.
  4. Lad ingefærdrikken køle ned i køleskabet i ca. 10-12 timer eller natten over.
  5. Næste dag sies ingefærdrikken, og opbevares i en lukket flaske i 1-2 uger, hvis du kan holde fingrene fra den så længe.

Jeg vil hurtigt nævne, at sundhedsstyrelsen fraråder at gravide indtager større mængder af ingefær, og derfor synes jeg, at man skal vente med at drikke ingefærshots til man har født sin lille baby. Desuden ville jeg heller ikke servere egentlige ingefærshots til små børn, men blot lade dem smage med få dråber på en teske, hvis de viser interesse for ingefærdrikken, og du ikke når at gemme den væk i køleskabet ligesom jeg. Det er desuden værd at nævne, at det ikke er bevist, at ingefærshots har en gavnlig effekt på forkølelse eller influenza, men derfor kan man jo sagtens drikke det alligevel. Honning dulmer ihvertfald en øm hals, ligesom en varm kop te også gør det, og det kan man jo heller ikke undvære, når man er en smule små syg.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *