Hvidløgsdressing – opskrift med purløg

Hvidløgsdressing  Dressing med hvidløg
Hvidløgsdressing er en dressing jeg laver gang på gang om det så er sommer eller vinter. Meget ofte laver jeg den selv, så bliver dressingen nemlig sundere og mere smagfuld.

Hvidløgsdressing med sødekartoffelfritter

Det var da jeg delte min opskrift på sødekartoffelfritter, at i første gang efterspurgte en opskrift på min hjemmelavede hvidløgsdressing. Den kan som sagt spises i utrolig mange sammenhænge som f.eks på billedet nedenfor, hvor min familie og jeg spiste den som en slags sund dip. Men den kan også spises til kød, kartofler, grill mad eller lækre efterårs rodfrugter.

Andre opskrifter som ville passe perfekt til denne hvidløgsdressing er: SpinatpandekagerSund vintersalatHjemmebagte sandwichbrød og Grøn salat

Hvilket mejeriprodukt man vælger at bruge til sin dressing er jo helt op til en selv. Den bedste smag kommer helt sikkert frem, hvis man bruger cremefraise, græsk yoghurt eller andet med et lidt højere fedtindhold end natural yoghurt som jeg har brugt i denne opskrift. Jeg bruger faktisk mest af alt bare det jeg lige har i køleskabet til min hvidløgsdressing. Og da min lille spilopmager ofte spiser natural yoghurt til morgenmad, så er det nærliggende at benytte dette.

Hvidløgsdressing med sødekartoffelfritter  Hjemmelavet hvidløgsdressing

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsdressing

Derudover er det vigtigt at smage sin dressing til mange gange. Jeg laver faktisk altid dressing på slum, og smager til undervejs hvor jeg tilføjer de manglende ingredienser, indtil jeg får lige netop den perfekte smag. Så smag endelig løs, og eksperimenter så tosset du har lyst til. Noget jeg også anbefalede at gøre, da jeg delte min berømte karry dressing!

Hvidløgsdressing - opskrift med purløg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • En lille skål hvidløgsdressing:
 • 5 spsk. natural yoghurt, græsk yoghurt eller cremefraise
 • 1 fed hvidløg
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk peber
 • ½ tsk dijon sennep
 • 1 spsk. citron
 • ½ tsk. honning
 • purløg efter smag
Fremgangsmåde
 1. Hak hvidløg og bland det sammen med mejeriproduktet.
 2. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til undervejs, så du finder den helt rigtig kombination af surt, sødt, salt og stærkt.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *