Hvad fik jeg tiden til at gå med, før jeg blev mor?

IMG_3563

For ikke mindre end 20min siden, stod jeg ude på altanen og trillede min datter i søvn i hendes barnevogn. Jeg kunne knap nok vente med, at hun lukkede sine store brune øjne i, for så kunne jeg begynde afkrydsning af min to-do-liste. En liste, der kun er formet i mine tanker, og som aldrig når at blive skrevet ned. Listen bliver lavet, når jeg står og triller hende i søvn, og den indeholder alle de gøremål man (optimistisk) kan nå, på den time, som hun sover lur.

I det øjeblik hun lukker øjnene, springer jeg nærmest ind i lejligheden, griber støvsugeren og suger alle de mio. vis af krummer op fra gulvet, som kommer fra den bolle, hun lige har splittet ad i tusinde stykker, og efterladt overalt i lejligheden. Derefter forløber det sig nogenlunde således:

– støvsugning af millionvis af krummer
– Ordne pletter efter gårsdagens tomatsovs på babytøj
– “Hygge-tid/Maria-tid” = drikke en varm kop kaffe imens opvaskemaskinen bliver tømt.
– Hvis der er tid tilbage: blogindlæg, gulvvask, ordne køleskab, gå i bad, lægge makeup, tage jeans på (og ikke joggingbukser).

I dag, da jeg stod ude på altanen, og ventede utålmodigt på, at hun skulle falde i søvn, så slog det mig, hvad jeg egentlig brugte min tid på, før jeg blev mor:

Sove var nok det, det meste af tiden gik med. Når jeg tænker tilbage, så føles det som om, at jeg har sovet hele min ungdom væk, men hvor er jeg lykkelig for, at jeg dengang valgte at bruge størstedelen af min fritid på, at knalde brikker. Nu føler man jo, at man har sovet længe hvis spilloppen en enkelt gang i ny og næ, vælger at sove til kl. 7.00 om morgenen.

TV-Serier har jeg virkelig også brugt meget tid på. Og nu tør jeg ikke se et eneste afsnit, i frygt for, at opvaskemaskinen aldrig mere, vil blive tømt, hvis jeg bliver fanget af en series univers.

Gå i byen var noget af det, jeg brugte de fleste weekender på. Og selvom jeg i ny og næ godt kan savne at drikke tequila shots i baren, og danse på bordene, så ved jeg, at det simpelthen ikke er det værd, når min datter vågner næste morgen kl. 06.30, og jeg skal være mor igen. En enkelt gang har jeg prøvet at have haft tømmermænd med den lille krudtugle, og det er noget af det værste, jeg nogensinde har prøvet. Heldigvis var hun så “gammel”, at hun kunne lege på mig, og omkring mig, imens jeg med hæs stemme sang børnesange og legede borte-borte-tit-tit fra en madras på gulvet.

Min far vil måske sige, at jeg er blevet mere “moden”, efter jeg har fået min datter. Jeg hader det udtryk, for det refererer til, at jeg førhen ikke var moden. Jeg kan dog give ham ret i, at jeg pludselig er blevet enormt god til at prioritere min tid, og aldrig før har jeg været så effektiv med de 24 timer, jeg hver dag får stillet til rådighed.

Det er nok bare det, der følger med, når man bliver voksen og forælder..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *