Tortillabrød Tortilla brød
Opskriften på tortilla brød indeholder reklame for Bonduelle

Tortilla brød eller tortilla wraps er en perfekt mulighed for at spise varieret mad og ikke mindst køleskabs rester af kylling, oksekød, fisk og grøntsager, som man ellers ville smide ud. Derudover er tortillabrød utrolig nemme at lave, da de blot kræver hvedemel (eller majsmel), vand, salt og en spsk. olie. Det tager faktisk ikke meget mere end 10min at tilberede hjemmelavet tortillas.

Tortillas Bonduelle tortilla

Tortillabrød med bønner og gryn fra Bonduelle

De hjemmelavede wraps kan fyldes med alverdens forskelligt fyld. Herhjemme er vi utrolig glade for, at snitte løg og spidskål fint, og så stege det på panden. Hvis vi laver en vegetarisk udgave, så bruger vi ofte bønner eller kikærter i fyldet, som giver fylde, proteiner og mæthed til måltidet. I den forbindelse kan man med fordel bruge Bonduelles nye små, økologiske poser, hvor bønner er blandet med gryn. Blandingen kan hældes direkte i tortillabrødene eller i en salat for den sags skyld. De er derfor utrolig smarte til at have med på farten, fordi man ikke behøver at hælde væden fra.

Hvis man hellere vil sine tortillabrød med kylling eller oksekød, så er hjemmelavet fajitas eller en variant af chili con carne, altså virkelig også lækkert i tortilla brød. Hvis man vælger sidst nævnte, så skal man dog spare på de hakkede tomater, da kødet ellers bliver for væske fyldt. Bonduelle rummer også forskellige kvalitets produkter inden for bønneblandingen udover den før nævnte. Her kan både kidney bønner og sorte bønner være virkelig lækkert i mexicanske tortillas.

Hjemmelavet tortillabrød Hjemmelavet tortilla brød

Opskrift på hjemmelavet tortilla brød

Udskriv
5 fra 1 stemme

Tortilla brød:

Antal 8 tortillabrød

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 375 g hvedemel eller majsmel

Sådan gør du

  • Bland vand med salt og olie
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad gerne dejen hvile i 30min under et klæde hvis tiden er til det
  • del dejen i 8 lige store stykker og rul hver dej klump ud til en stor tortilla pandekage. Brug ekstra mel på både bordet og kagerullen, så dejen ikke klistrer fast til bordet
  • Bag brødene på en brand varm (forvarmet) pande til de er gyldne på begge sider, men ikke sprøde
  • Fyld tortillabrødene med forskelligt kød, grøntsager og/eller bønner fra Bonduelle
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Gode tips og tricks til tortilla brød:

  • Rul kun et tortillabrød ud af gangen, for ellers klistrer de fast til bordpladen. Jeg taler af erfaring.
  • Brug ikke fedtstof på panden, så bliver de sprøde og får mere en smag som pandebrød
  • Brødene kan sagtens fryses
  • Majsmel giver et mere autentisk, mexicansk udtryk og smag. Jeg bruger dog oftest almindeligt hvedemel, da det altid er noget jeg ligger inde med i mine køkkenskuffer modsat majsmel.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk suppe med sød kartoffel og Mexicanske quesadillas 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.