Pizzadej  Pizza dej
Hjemmelavet pizzadej laver jeg utrolig ofte, så derfor er det mere end på tide, at opskriften jeg bruger, også kom ind her på bloggen, synes jeg. Både for jer skønne læsere, men også for min egen skyld. For det er altid rart, at have samlet sine opskrifter det samme sted, og ikke i alle mulige mapper og notesblogge, som det alligevel ofte er tilfældet for mig.

En grundopskrift på hjemmelavet pizzadej

Jeg bruger altid en smule durummel i min hjemmelavet pizzadej. Durumhvede, som også kaldes “hård hvede”, har et højt protein indhold, og bruges ofte i pizza og pasta. Når jeg tænker på Italien, så er noget af det første der slår mig: solmodne tomater, tempereret rødvin og gul drurummel. Hvilket selvfølgelig giver den bedste stemning omkring et hjemmelavet italiensk måltid.

Inspiration til italienske retter: Min yndlings spaghetti bolognese og Oksekødboller i tomatsovs og spaghetti

Hjemmelavet pizzadej  Hjemmelavet pizza dej

Opskrift på hjemmelavet pizzadej

Udover durummel, så bruger jeg også tipo mel i min pizzadej. Det er også hvedemel, men er malet en del finere, end almindelig hvedemel, og har tilmed et højt glutenindhold. Det er også dette produkt, som gør skorpen sprød, og som giver det rette italienske udtryk til sin pizzabund. Hvis man ikke ligger inde med tipo 00 mel, så kan man blot bruge almindelig hvedemel. Det kommer også til, at smage rigtig dejligt alligevel. Sidst men ikke mindst gælder det om, ikke at bruge for meget gær, og derudover lade dejen hæve godt og grundigt på køkkenbordet. Man kan evt. bruge blot 5g gær i sin hjemmelavet pizzadej, og så lade dejen koldhæve i køleskabet natten over. Det giver også et rigtig godt resultat. Det er desværre bare sjældent, at jeg er så godt forberedt, at jeg får lavet dejen dagen i forvejen, men det er måske noget, som jeg burde blive bedre til. Det gør ihvertfald det hjemmelavede måltid en del nemmere næste dag.

Hjemmelavet pizzadej med durummel

OBS! Jeg rullede min pizza ud med kun en enkelt hånd, da jeg havde en træt lille dreng på armen. Dette kan også ses på billederne, da pizzabunden langt fra er lige så tynd og sprød som jeg normalt synes en pizza skal være det. Men det er der altså en forklaring på denne gang.

Hjemmelavet pizzadej med durummel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Hjemmelavet pizzadej til ca. 4 pizzaer:
 • 5dl lunken vand
 • 25g gær
 • 4 spsk. Oliven olie
 • 2 tsk salt
 • En knivspids sukker
 • 100g durummel
 • 750-800g hvedemel (tipo 00)
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt olie
 2. Bland durummel med salt og sukker og tilsæt det til vandet
 3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne på en rørermaskine og gerne i 10-15min
 4. Lad den hjemmelavet pizzadej hæve lunt og tildækket i mindst 60min
 5. Del dejen i fire stykker og rul pizzaerne ud vha. en kagerulle og hvedemel
 6. Top din pizza med din yndlings topping og bag pizzaen (gerne på en bagesten) ved 220 graders alm. ovn i ca. 10min

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.