Æggesalat Æggesalat opskrift
Denne opskrift på hjemmelavet æggesalat er helt klassisk. Den indeholder både lidt cremefraise og mayonaise og så arter den sig pragtfuld til frokostbordet.

Opskrift på hjemmelavet æggesalat

Ægge salat Pålægs salat

Når man først har smagt den hjemmelavede version af ægge salat, så er det svært at gå tilbage til købe varianten. Når man laver pålægssalaten med friske og ny tilberedte råvarer, så smager resultatet også bare meget bedre. Hvis man tilmed så også kan anskaffe sig friske æg fra en høne i baghaven, nabogården eller sin morfar, så er det jo helt idyllisk og perfekt. Vi eger desværre ingen af delene, så vores æg kommer fra vores lokale supermarked, men er selvfølgelig fra en glad høne.

Inspiration til andre pålægs salater: Hjemmelavet tunsalat og Laksesalat med purløg

Æggesalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 kogte æg
  • 1 spsk. cremefraise, 38%
  • 1 spsk. mayonaise
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • salt og friskkværnet peber
  • karse

Sådan gør du

  • Skær de kogte og afkølede æg i store tern
  • Bland cremefraise, mayonaise, sennep, karry og gurkemeje godt sammen
  • Bland æg i dressingen og tilsæt evt. lidt karse
  • Smag til med salt og friskkværnet peber
  • Pynt evt. med karse
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Ægge salat med mayonaise og cremefraise

Jeg var barn i halvfemserne, og der var man desværre utrolig fedt forskrækket. Som jeg husker det, så var det meste sauce, dressinger og dets lige ret “tyndt” i konsistensen. Og jeg tror simpelthen, at det var fordi, at man bruge f.eks mejeri produkter, med et meget lavt fedt indhold. Man kan selvfølgelig sagtens lave sin hjemmelavet æggetsalat i en mere kaloriefattig version. Her er både skyr og hytteost pragtfulde alternativer, og noget jeg meget ofte også selv laver især til madpakken i hverdagen. Hvis jeg derimod skal holde påskefrokost, julefrokost eller andet festligt, så synes jeg i den grad, at en hjemmelavet æggesalat fortjener ægte mayonaise, senep og cremefraise af den fuldfede slags. Forskellen kan smages, og det vil dine gæster også kunne.

Læs også gerne: 40 klassiske retter til påskefrokosten

Ingredienser æggesalat Æggesalat med rugbrød

Servering af æggesalat

Den traditionelle, hjemmelavet æggesalat serveres på rugbrød, og måske med en anelse ekstra karse på toppen. Versionen der spises oven på sild, altså karrysalat, laves en anelse anderledes, og derfor er det ikke denne opskrift, som jeg vil anbefale til dette. Jeg er dog også en kvinde af traditioner, og i virkeligheden kan man jo gøre fuldstændig, som man selv ønsker det.

I æggesalaten bruger jeg en god karry med masser af smag, og sommetider madraskarry, der er til den stærke side. Det smager skønt, men er ikke så oplagt, hvis små børn skal spise med. Mine børn kan ihvertfald bedst lide versionen med mild karry og gurkemeje.

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page