Hjemmelavede karameller  Hjemmelavede saltkarameller

Min opskrift på hjemmelavede karameller bliver godt nok udgivet i december måned, men jeg er selv af den overbevisning at karameller og i særdeleshed saltkarameller kan spises hele året rundt. Så lad jer ikke snyde af den lidt julede opskrift, de smager nemlig ligeså skønt i februar og oktober måned.

Hjemmelavede saltkarameller  Hjemmelavede salt karameller

Video: Hjemmelavede karameller

Endnu engang har jeg filmet en lille video sammen med jer. Jeg er simpelthen så stolt over, at jeg endelig har sprunget ordentligt ud i dét med videoproduktion, og hvis i også synes det er fedt, så må i meget gerne støtte mig ved, at abonnere på min youtube kanal. Det ville simpelthen gøre mig så glad.

Inspiration til andre visuelle opskrifter: Oksegryde med rødvin og Salater med kylling

Opskrift på hjemmelavede karameller

I videoen ses fremgangsmåden af hjemmelavede karameller, så hvis du bliver i tvivl, så vil jeg råde dig til at kigge ovenfor. Derudover er det egentlig ret simpelt, og opskriften indeholder meget få ingredienser. Min absolut yndlings karamel er med havsalt. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så vil jeg virkelig anbefale det. Det smager simpelthen helt formidabelt.

Hvis det er sommer, kan man eksperimentere med hyldeblomst og hvis det er vinter med kanal, kardemomme og ingefær i sine hjemmelavede karameller. Jeg har desværre aldrig selv prøvet det, andet end versionen med ingefær, som jeg er vild med. Hvis i har andre ideer eller metoder, så vil jeg elske at høre om dem nedenfor.

Salt karameller  Saltkarameller

Hjemmelavede karameller med havsalt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 25 hjemmelavede karameller:
 • En dåse kondenceret mælk
 • 100g smør
 • 25g honning
 • 150g sukker
 • Flagesalt
 • Madlavningspapir til indpakning og evt. snor
Fremgangsmåde
 1. Bland smør, kondenseret mælk, honning og sukker sammen i en gryde
 2. Smelt det ved lav varme under hyppig omrøring
 3. Når massen er smeltet skrues op ved middelvarme og der røres stadig hyppigt i ca. 10-15min
 4. Karamellen skal være tyk flydende når den er færdig (se evt. video)
 5. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, drys med havsalt og placer den i fryseren i ca. 15min
 6. Når karamellen er afkølet skæres den ud i passende bider og pakkes ind i papir

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.