Min opskrift på hjemmelavede karameller bliver godt nok udgivet i december måned, men jeg er selv af den overbevisning at karameller og i særdeleshed saltkarameller kan spises hele året rundt. Så lad jer ikke snyde af den lidt julede opskrift, de smager nemlig ligeså skønt i februar og oktober måned.
Video: Hjemmelavede karameller
Endnu engang har jeg filmet en lille video sammen med jer. Jeg er simpelthen så stolt over, at jeg endelig har sprunget ordentligt ud i dét med videoproduktion, og hvis i også synes det er fedt, så må i meget gerne støtte mig ved, at abonnere på min youtube kanal. Det ville simpelthen gøre mig så glad.
Inspiration til andre visuelle opskrifter: Oksegryde med rødvin og Salater med kylling
Opskrift på hjemmelavede karameller
I videoen ses fremgangsmåden af hjemmelavede karameller, så hvis du bliver i tvivl, så vil jeg råde dig til at kigge ovenfor. Derudover er det egentlig ret simpelt, og opskriften indeholder meget få ingredienser. Min absolut yndlings karamel er med havsalt. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så vil jeg virkelig anbefale det. Det smager simpelthen helt formidabelt.
Hvis det er sommer, kan man eksperimentere med hyldeblomst og hvis det er vinter med kanal, kardemomme og ingefær i sine hjemmelavede karameller. Jeg har desværre aldrig selv prøvet det, andet end versionen med ingefær, som jeg er vild med. Hvis i har andre ideer eller metoder, så vil jeg elske at høre om dem nedenfor.
- En dåse kondenceret mælk
- 100g smør
- 25g honning
- 150g sukker
- Flagesalt
- Madlavningspapir til indpakning og evt. snor
- Bland smør, kondenseret mælk, honning og sukker sammen i en gryde
- Smelt det ved lav varme under hyppig omrøring
- Når massen er smeltet skrues op ved middelvarme og der røres stadig hyppigt i ca. 10-15min
- Karamellen skal være tyk flydende når den er færdig (se evt. video)
- Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, drys med havsalt og placer den i fryseren i ca. 15min
- Når karamellen er afkølet skæres den ud i passende bider og pakkes ind i papir
21 kommentarer til “Hjemmelavede karameller med havsalt”
Hvor stor skal formen være?
Hvor stor en form passer portionen til?
Tænker det er en hyggelig lille ting at lave med børnene i dag 🙂
Hej Maria
Ville bare lige sige mange tak for en rigtig god opskrift på flødekaramellerne. De blev super lækre, bedre end jeg lige havde regnet med, og fik dem lavet gode lige i første forsøg.
Jeg skulle dog lige have dem i fryseren i lidt længere tid end de 15 minutter, men derefter blev de som sagt vildt lækre.
Med venlig hilsen
Marlene
Jubii hvor er det bare dejligt at høre, og tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive denne kommentar 🙂
Kh Maria
Er den kondenserede mælk usødet?
Nej den er sødet 🙂
Hvis nu jeg gerne vil lave dem med chokolade, hvad foreslår du så?
For øvrigt er de mega lækre som de er med havsalt – tak for en en nem og lækker opskrift
Hej Laila
Jeg har desværre ikke prøvet at lave dem med chokolade, men det lyder da mega lækkert 🙂
Hvordan skal karamellerne opbevares, så de holder sig gode?
Jeg pakker altid mine ind i madpakkepapir og derefter i en lukket bøtte. Så holder de sig rigtig fint 🙂
Hejsa Maria
Har du en idé om, hvor længe karamellerne kan holde sig?
Hej Camilla
Jeg ville skyde på 14 dage i en lukket beholder 🙂
Hej skal den i fryseren
Jeg bruger blot køleskabet 🙂
Hej.
Ja lavet karamellerne i dag, men de er endt meget bløde og så smager de meget af den kondenserede mælk. Tror du de har ‘kogt’ for lidt?
Hej Maria
Dejlige karameller, men de hænger ikke sammen dagen efter jeg har lavet dem. De bliver fuldstændig sukrede. Kan det have noget med temperaturen at gøre. Jeg havde ikke noget termometer, men de slap gryden fint da de havde varmet ca 15 min.
Venlig hilsen
Glenni
Hej Glenni, jeg har ikke lige selv prøvet at de bliver meget sukrede og falder fra hinanden. Ja, temperaturen har meget stor betydning. Massen skal op på 120-125 grader, så et termometer er et ret godt redskab at have når man laver karameller 🙂
Kh Maria
Hej.
jeg har prøvet dine karameller, mine bliver ikke brune, hvad gør jeg forkert ???
Syntes også at de er meget bløde ???? hvad gør jeg, syntes at massen har en fin konsistens når den bliver hældt op ????
Hej Joan, jeg tror det handler om kogetiden og temperaturen. Massen skal op på omkring 120-125 grader for at blive til karameller, og det kan måske godt tage lidt længere tid end man regner med.
Kh Maria
Hej
Har lavet dine fantastiske karameller flere gange, men ofte bliver de ikke som karameller med mere som fudge. Og de er ikke så gode, koger jeg massen forlænge???
Hej Sussi, ja det handler meget om kogetiden. Jeg tror du koger dem for kort tid. Jo længere tid de koger jo hårdere bliver de. Det kan være en god idé at måle temperaturen. Til karameller skal temperaturen ligge på omkring 120-125 grader.
Kh Maria