Min opskrift på hjemmelavede karameller bliver godt nok udgivet i december måned, men jeg er selv af den overbevisning at karameller og i særdeleshed saltkarameller kan spises hele året rundt. Så lad jer ikke snyde af den lidt julede opskrift, de smager nemlig ligeså skønt i februar og oktober måned.
Video: Hjemmelavede karameller
Endnu engang har jeg filmet en lille video sammen med jer. Jeg er simpelthen så stolt over, at jeg endelig har sprunget ordentligt ud i dét med videoproduktion, og hvis i også synes det er fedt, så må i meget gerne støtte mig ved, at abonnere på min youtube kanal. Det ville simpelthen gøre mig så glad.
Inspiration til andre visuelle opskrifter: Oksegryde med rødvin og Salater med kylling
Opskrift på hjemmelavede karameller
I videoen ses fremgangsmåden af hjemmelavede karameller, så hvis du bliver i tvivl, så vil jeg råde dig til at kigge ovenfor. Derudover er det egentlig ret simpelt, og opskriften indeholder meget få ingredienser. Min absolut yndlings karamel er med havsalt. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så vil jeg virkelig anbefale det. Det smager simpelthen helt formidabelt.
Hvis det er sommer, kan man eksperimentere med hyldeblomst og hvis det er vinter med kanal, kardemomme og ingefær i sine hjemmelavede karameller. Jeg har desværre aldrig selv prøvet det, andet end versionen med ingefær, som jeg er vild med. Hvis i har andre ideer eller metoder, så vil jeg elske at høre om dem nedenfor.

- En dåse kondenceret mælk
- 100g smør
- 25g honning
- 150g sukker
- Flagesalt
- Madlavningspapir til indpakning og evt. snor
- Bland smør, kondenseret mælk, honning og sukker sammen i en gryde
- Smelt det ved lav varme under hyppig omrøring
- Når massen er smeltet skrues op ved middelvarme og der røres stadig hyppigt i ca. 10-15min
- Karamellen skal være tyk flydende når den er færdig (se evt. video)
- Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, drys med havsalt og placer den i fryseren i ca. 15min
- Når karamellen er afkølet skæres den ud i passende bider og pakkes ind i papir
15 kommentarer til “Hjemmelavede karameller med havsalt”
Hvor stor skal formen være?
Hvor stor en form passer portionen til?
Tænker det er en hyggelig lille ting at lave med børnene i dag 🙂
Hej Maria
Ville bare lige sige mange tak for en rigtig god opskrift på flødekaramellerne. De blev super lækre, bedre end jeg lige havde regnet med, og fik dem lavet gode lige i første forsøg.
Jeg skulle dog lige have dem i fryseren i lidt længere tid end de 15 minutter, men derefter blev de som sagt vildt lækre.
Med venlig hilsen
Marlene
Jubii hvor er det bare dejligt at høre, og tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive denne kommentar 🙂
Kh Maria
Er den kondenserede mælk usødet?
Nej den er sødet 🙂
Hvis nu jeg gerne vil lave dem med chokolade, hvad foreslår du så?
For øvrigt er de mega lækre som de er med havsalt – tak for en en nem og lækker opskrift
Hej Laila
Jeg har desværre ikke prøvet at lave dem med chokolade, men det lyder da mega lækkert 🙂
Hvordan skal karamellerne opbevares, så de holder sig gode?
Jeg pakker altid mine ind i madpakkepapir og derefter i en lukket bøtte. Så holder de sig rigtig fint 🙂
Hejsa Maria
Har du en idé om, hvor længe karamellerne kan holde sig?
Hej Camilla
Jeg ville skyde på 14 dage i en lukket beholder 🙂
Hej skal den i fryseren
Jeg bruger blot køleskabet 🙂
Hej.
Ja lavet karamellerne i dag, men de er endt meget bløde og så smager de meget af den kondenserede mælk. Tror du de har ‘kogt’ for lidt?