gulerodsbrud  Bløde gulerodsbrud
Bløde gulerodsbrud med obligatoriske solsikkekerner, æg og smør smager fantastisk til virkelig mange lejligheder. De er perfekte skåret over med både smør, ost, marmelade og hjemmelavet nutella, men de kan også bruges som gnaveboller eller sandwichboller.

Bløde gulerodsbrud med solsikkekerner

Gulerødder er jeg generelt meget glad for at bruge i mit bagværk. Det giver en smule smag, tekstur, farve og ikke mindst væske til dejen, der gør gulerodsbrud ekstra bløde og saftige. Derudover er gulerødder selvfølgelig utrolig næringsrige og indeholder både fibre, vitaminer og mineraler. En anden version som minder meget om disse gulerodsbrud er brud med f.eks squash. Man kan nemlig sagtens bruge andre grøntsager end lige gulerod til sine hjemmebagte boller. Hvis man vil gøre proceduren en anelse nemmere, så kan man også bare springe direkte til mine skønne gulerodsboller, som er et af mine mest læste indlæg på bloggen. Og jeg forstår virkelig godt hvorfor. De er nemlig lige så bløde og smagfulde som disse gulerodsbrud.

Inspiration til bagværk med gulerod: Gulerodsboller med fuldkorn og Den bedste gulerodskage

Gulerods brud  Gulerodsbrud med solsikkekerner

Opskrift på hjemmebagte gulerodsbrud

Spiloppen er endelig ved at blive rask fra en ordentlig omgang skoldkopper, så anledningen til denne omgange hjemmebagte gulerodsbrud var egentlig blot at vi havde brug for en lille hjemme aktivitet. Krafterne er stadig ikke helt til at lave det store, men at bage sammen med mig, har hun heldigvis energi til i dag. Desuden er vinterferien lige om hjørnet, moster Asta kommer på besøg, og så skal der jo også bare være hjemmebagte boller til imorgen tidlig. Andet ville næsten være en katestrofe på en sådan kedelig februar dag. Vi trænger ihvertfald alle sammen til lidt ekstra solskin og hygge ovenpå dagevis af sygdom.

Gulerodsbrud bløde  Barn spiser gulerodsbrud

Gulerodsbrud med solsikkekerner og æg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12-15 gulerodsbrud:
  • 25g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 500g hvedemel
  • 1 spsk. Sukker
  • En tsk. Salt
  • 50g blødt smør
  • 1 æg
  • 75g solsikkekerner
  • 2 store gulerødder
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i lunken vand.
  2. Bland mel, sukker og salt sammen i en skål og tilsæt det til vandet
  3. Ælt dejen godt igennem i ca. 10min. Gerne på en røremaskine.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  5. Riv gulerødder på en rivejern på den grove side
  6. Når dejen er hævet hældes den ud på et bord, hvor der laves en fordybning i midten. Hæld her gulerødder, solsikkekerner og ægget i fordybningen
  7. Fold dejen ind over fordybningen flere gange og hak dejen i stykker med en spatel eller bagespade
  8. Del dejen i ca. 12-15 stykker og placer dine gulerodsbrud på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Dæk gulerodsbrudene til med et viskestykke og lad dem hæve lunt og tildækket igen i ca. 30-45min
  10. Bag gulerodsbrudene ved 220 graders varmluft i ca. 10-12min
  11. Lad dem køle af på en bagerist inden de serveres

 

 

Følg mig rundt