Guacamole

Guacamole Avokado
Guacamole er uden tvivl den dip jeg har lavet og spist mest af gennem min tid. Som alle andre er jeg nemlig afhængig af avokado, og avokadocreme er bare en lækker måde, at servere denne grøntsag/nød på. For hvad er en avokado egentlig?

En simpel guacamole opskrift

Guacamole spiser vi simpelthen til så mange retter, og min datter sågar med at spise det bart med en ske direkte fra skålen. Ofte er det dog mexicanske retter som Smagfulde quesadillasNachoschips med kyllingPandekager med oksekødsfyld og bare helt simpelt med grøntsagsstænger eller chips.

Tilmed er avokadocreme utrolig sundt at spise. Avokado indeholder store mængder flerumættede fedtsyrer, og giver en god mætheds følelse. Jeg er helt sikkert på, at avokadoen er kommet for at blive!

Avokadocreme Guacamole opskrift

Opskrift på guacamole eller avokadocreme

Denne pskrift på guacamole eller avokadocreme om man vil er utrolig nem og simpel. Den skal således forståes som en grundopskrift, hvor man kan eksperimentere udfra. Hvis det er sommer tilsætter jeg ofte både finthakkede rødløg og tomater til min guacamole, men jeg kan også finde på, at bruge lime i stedet for citron hvilket også ses på billedet nedenfor.

I forhold til mejeriprodukt så bruger jeg faktisk altid det jeg har i køleskabet. Noget naturel yoghurt, skyr, græsk yoghurt eller cremefraise. Alle slags produkter kan bruges i en avokadocreme, men det bedste resultat kommer helt sikkert med cremefraise, der er tykkere og federe i smagen end f.eks naturel yoghurt.

Til sidst er det vigtigt at nævne, at når man laver avokadocreme, så skal der smages til undervejs ligesom når man laver almindelig karrydressing, eller hvidløgsdressing. Smag, smag og smag imens du tilsætter ingredienser lidt ad gangen.

Guacamole - den bedste avokadocreme
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til en lille skål guacamole:
  • 1 avokado
  • 1 spsk creme fraise
  • 1 fed hvidløg
  • citron/lime
  • salt
  • evt chilipulver
Fremgangsmåde
  1. Mos avokado med cremefraise ved hjælp af en gaffel eller en stavblender
  2. Hak hvidløg meget fint og bland det med din avokadocreme
  3. Smag til med citron/lime, salt og evt chilipulver og korriander

 

Del på print

1 kommentar til “Guacamole”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *