Grove pølsehorn Grovere pølsehorn
Grove pølsehorn med en anelse flere fibre end de almindelige pølsehorn, kan altså også virkelig noget. Pølsehornene er perfekte til madpakken, og så kan man fylde dem med ketchup for mere smag.

Grove pølsehorn med fuldkorns mel

Disse grovere pølsehorn er bagt med grahams mel. Det er næsten altid den meltype jeg benytter mig af, når jeg skal bage brød, boller og andet bagværk, hvor jeg vil tilføre flere kostfibre til min brøddej. Grahams mel består af stenformalede hvedekerner, der udover fibre, også bidrager til smag og tekstur til brødet. Det høje fiber indhold kommer, fordi kornet bliver malet med alle dets bestanddele. Til sammenligning fjerner man ved almindeligt hvedemel, skim og skaldele, som dermed gør melet langt lysere. Min opskrift på almindelige, bløde, hvedebrøds pølsehorn er også fabelagtige. Måske endda den bedste opskrift jeg kender til, men hvis man ønsker en anelse mere fiber i sin kost, så er disse grovepølsehorn med fuldkorns mel, et virkelig godt valg. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser 75g fuldkorn om dagen, og med disse pølsehorn er man ihvertfald lidt tættere på mål.

Inspiration til gode madpakke hits: Bløde og smagfulde pizzasnegle og De allerbedste pizzaboller

Sunde pølsehorn Sundere pølsehorn

Opskrift på sundere pølsehorn

Grove pølsehorn

Antal 20 grove pølsehorn

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 3 spsk. olivenolie eller neutral olie
  • 100 g grahams mel
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • evt. ketchup
  • 20 små pølser (eller større pølser skåret i mindre)
  • sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning/sukker og æg
  • Tilsæt olie, grahamsmel og salt og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er smidig og blank
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60min
  • Del dejen i to og rul den ud vha. en kagerulle til en stor cirkel. Brug evt. lidt ekstra mel, så dejen ikke hænger fast i bordpladen
  • Del dejen i trekanter og placer en pølse i den brede ende af hver trekant
  • Placer evt. en anelse ketchup ved hver pølse, inden dejen rulles omkring
  • Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Lad pølsebrødene efterhæve i ca. 30min inden de bages i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min eller til de er let gyldne og gennembagte

Grove pølsehorn til madpakken

De grove pølsehorn er oplagte til madpakken. De kan sagtens spises som en del af en frokost, men også indtages om eftermiddagen, hvor man har brug for et mindre måltid. Jeg har også af flere omgange lavet dem som en del af en buffet. Dette fungerer, fordi både børn og voksne elsker pølsehorn.

Vi tilsætter ofte en anelse ketcup til de sunde pølsehorn inden de bliver bagt. Det vil sige vi ruller dejen omkring det. Alternativt kan man også sagtens lade være, og så servere pølsehornene sammen med f.eks ketchup, remoulade eller sennep, alt efter hvad man kan lide.

Pølsehorn med fibre Pølsehorn med grahamsmel

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page