Opskriften på et groft brød er sponsoreret af Finax

Groft brød  Opskrift på groft brød
Et nybagt groft brød med groft hvedemel, havregryn og solsikkekerner er en perfekt kombination i et hjemmebagt brød.

Hjemmebagt groft brød

Jeg elsker stadig at bage mit brød herhjemme i stedet for at købe det hos bageren. Hvor jeg er vokset op, i Sorø, ligger Danmarks bedste bager, som flere gange har vundet priser for deres gode brød, men her i Odense, der synes jeg virkelig, at jeg mangler en bagers gode brød. Især et groft brød.

Af den årsag har jeg bagt det meste brød selv, som vi har indtaget indenfor de sidste fem år, hvor vi har boet her i Odense. Inden jeg fik børn, var det hovedsageligt koldhævede havregrynsboller (som i øvrigt også er utrolig nemme at lave), men på det seneste bliver det mere og mere Finax’ grødboller, som jeg vil mene, er den absolut bedste brødblanding, jeg nogensinde har smagt.

Groft brød opskrift  Groftbrød

Opskrift på groft brød

Forleden dag havde jeg dog utrolig meget lyst til, at bage noget hjemmebagt brød selv. Hvilket blev til et groft franskbrød med havregryn. Finax har netop lanceret en ny række produkter; stenformalet hvedemel, manitoba hvedemel, og tipo 00 hvedemel. Alle produkterne er økologiske og dansk produceret, og så har de i øvrigt det aller fineste design, jeg længe har set. Noget der giver lidt ekstra lykke, når man køber noget godt kvalitets mel, synes jeg!

I denne opskrift på groft brød er der tilsat en masse kostfibre fra hvedemel’et som er af den grovere type samt havregrynen, der også er fra Finax. Hvis man vil tilsætte flere sunde fedtsyrer, så er det bare, at tilføje en håndfuld kerner og frø mere til sin opskrift på groft brød. Det vil med sikkerhed også smage godt!

Ingredienser groft brød  Groft brød ingredienser

Groft brød med havregryn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel. Skær evt riller i brødet
  6. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Bag brødet ved 250 graders (varmluft) i ca. 5min og derefter ved 200 graders (varmluft i ca. 15min)

 

Følg mig rundt