Grøntsagsfad med hytteost og æg

Grøntsagsfad   image
Grøntsagsfad er en genial måde, at få sine daglige grøntsager serveret på en smagfuld, lækker og delikat måde. Vi spiser både dette fad med grøntsager som en enkeltstående vegetarisk ret, men også som tilbehør til for eksempel hakkebøffer. Det smager virkelig dejligt, og så er det så utrolig nemt at lave på en travl hverdags aften samtidig med, at det er sundt.

Læs også gerne: Gullash med kartoffelmosMinestronesuppe og Mørbradgryde med bacon og fløde

Faktisk har jeg fået dette grøntsagsfad serveret et utal af gange, dengang jeg var yngre og besøgte min far hver anden uge. Her lavede han netop denne ret, og det var absolut en af mine yndlings retter. Tilbage dengang levede jeg nemlig vegetarisk i fire år, og dette grøntsagsfad var sammen med .. Min livret. Som tidligere nævnt kan man også sagtens servere retten som tilbehør til kød. Det gør jeg ihvertfald den dag i dag, hvor min mand i den grad vil få åben mund, hvis jeg ikke serverede kød til.

Grøntsager  Grøntsager i fad

Grøntsagsfad – en hverdags favorit

Da jeg lavede grøntsagsfadet igår, gik det op for mig, at jeg skulle have haft tilføjet tomater til retten og måske også porrer. Det vidner lidt om hvor nem retten er at variere, og på den måde kan man komme frem til sin helt egen grøntsags favorit. Og i det at jeg skriver sidste sætning, kommer jeg i tanke om, at man måske også sagtens kan tilføje kød til grøntsagsfadet. F.eks kyllingebryst skåret i strimler eller hakket oksekød. Mulighederne er mange!

Grøntsagsfad med hytteost og æg
 
Forfatter:
 
!Grøntsagsfad til ca. 4 personer:
Ingredienser
 • 6 bagekartofler
 • 4 gulerødder
 • 2 løg
 • 250g hytteost
 • 2æg
 • 1 tsk revet muskatnød
 • 1 tsk timian
 • 2 tsk salt
 • 100g revet mozzarella ost
Fremgangsmåde
 1. Skræl kartofler, gulerødder og løg, og skær dem i tern.
 2. Pisk æg, hytteost og krydderier sammen i en stor skål.
 3. Vend grøntsagerne i æggemassen.
 4. Bag grøntsagsfadet ved 180 graders varmluft i ca 60min
 5. Når grøntsagerne har bagt i ca 45min drysses med revet mozzarella ost

 

Del på print

4 kommentarer til “Grøntsagsfad med hytteost og æg”

 1. Pingback: Blommesalat med honningmarinerede hasselnødder - Maria Vestergaard

 2. Kan man bruge en anden ost end hytteost? Har du en idé? Er nemlig ikke så vild med hytteost.

  P.S. Jeg elsker din blog. Du er seriøst for sej. Keep up the good work 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *