Grød

Grød er en herlig spise, som vi godt kan være stolte af her i de nordiske lande, hvor forskellige slags grød opskrifter, altid har været en fast tradition i vores madkultur. Udover den klassiske havregrød med havregryn, så kan man også lave den af andre slags gryn og kerner. Dette er f.eks quinoa, chiafrø, byg og den klassiske risengrød af grødris.

Grødopskrifter til morgenmad

Grød er virkelig godt at spise til morgenmad, da det både er hurtigt at tilberede også er de fyldt med næring som holder dig mæt i lang tid. For at gøre grøden ekstra god kan den toppes af med en masse forskellige toppings. Det kan eksempelvis være frugt, nødder, mysli eller mørk chokolade, som er virkelig gode at komme på. Foruden at give en masse god smag til grøden, så sikrer toppingen også at du får endnu mere næring og en god mæthedsfølelse.

Bagt grød

Bagt grød smager næsten som at spise kage til morgenmad, men det utrolig sundt og mættende. Det er dejlig nemt at lave en bagt grød og kræver få ingredienser. Også er det bare sjovt at dejligt at kunne variere sine morgenmadsopskrifter. I stedet for at toppe grøden med forskellige toppings som frugt, bær og nødder, så kommer disse i grøden og bliver bagt sammen med den i ovnen. Det er lidt ekstra luksus, og ser overdådigt ud på morgenmads. Bagt grød er skøn at servere på en weekendmorgen når der skal hygges lidt ekstra til morgenmaden. Du kan også servere den hvis du gerne vil imponere dine gæster til brunchbordet.