Grød
Grødopskrifter til morgenmad
Grød er virkelig godt at spise til morgenmad, da det både er hurtigt at tilberede, og så er grødopskrifterne fyldt med næring, som holder dig mæt i lang tid. For at gøre grøden ekstra god kan den drysses med en masse forskellige toppings. Det kan eksempelvis være frugt, nødder, mysli eller mørk chokolade, som er virkelig gode at komme på. Foruden at give en masse god smag til grøden, så sikrer toppingen også, at du får endnu mere næring, smag og en god mæthedsfølelse.
Bagt grød
Bagt grød smager næsten som at spise kage til morgenmad, men det er utrolig sundt og mættende. Det er dejlig nemt at lave en bagt grød, og det kræver få ingredienser. Og så er det altid rart at kunne variere sine morgenmadsopskrifter. I stedet for at toppe grøden med forskellige toppings som frugt, bær og nødder, så kommer disse råvarer i grøden, og bliver bagt sammen med den i ovnen. Det er lidt ekstra luksus, og ser også overdådigt ud på morgenmads bordet. Bagt grød er skøn at servere på en weekendmorgen når der skal hygges lidt ekstra til morgenmaden. Du kan også servere retten, hvis du gerne vil imponere dine gæster til brunchbordet. Der findes flere opskrifter på grødopskrifter, der bages i ovnen på min blog.
Morgenmadsgrød i sæson
Der findes selvfølgelig ikke kun morgenmadsgrød. Da man også kan spise den nordiske spise til frokost, aftensmad og mellemmåltider. Men det er nu engang mest af alt til morgenmad, at man spiser grødretter. Dertil er det ofte i vinterhalvåret, at man også spiser grød. Risengrød til jul og andre grødopskrifter de resterende, kolde måneder. Men man kan også spise sommergrød. Chiagrød med friske bær er et glimrende eksempel på en kold grød, der kan serveres, når vejret er varmt.
Grød til aftensmad
Vi har ikke længere en tradition for at spise grød til aftensmad i den nordiske madkultur. Men man kan selvfølgelig sagtens spise en hjemmelavet havregrød eller bagt grød som aftensmad måltid.