Græsk salat med fetaost og oliven

Græsk salat Græsk salat med fetaost
En simpel græsk salat med alt godt og frisk fra middelhavet er endnu en sommersalat jeg nyder meget ofte, både at spise men så sandelig også at lave i mit køkken. Salaten er klassisk og meget simpel, hvor gode råvarer som tomat, agurk, rødløg, fetaost og oliven er i fokus. Sidst nævnte bruger jeg altid til min opskrift på græsk salat, men lige inden billederne skulle tages, hapsede min børn alle de sorte oliven. Jeg håber derfor på, at i kan tænke jer til herligheden i de græske oliven.

Inspiration til sommer salater: Italiensk salat med tomater og Cremet spidskålssalat med kerner

Agurk, tomat og rødløg Græsk indspireret mad

Opskrift på græsk salat med fetaost

Græsk salat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat:

 • 70 g blandet grøn salat (f.eks feltsalat, romaine salat, rucola salat, spinat mm)
 • 1/2 rødløg
 • 200 g cherry tomater
 • 1/2 agurk
 • 100 g oliven
 • 50 g fetaost
 • evt. friske basilikum blade

Balsamico glace:

 • 1/2 dl balsamico eddike
 • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

Salat:

 • Skær rødløg i fine skiver, cherrytomater i halve og agurker i små mundrette stykker
 • Bland grøntsagerne med salat og drys med knust fetaost, oliven og basilikum blade

Balsamico glace:

 • Kog balsamico eddike op i en gryde under hyppig omrøring
 • Kog balsamico glacen ind til mængden af væsken er halveret, og væsken er blevet tyk og cremet
 • Hæld balsamico glacen over salaten og drys med flagesalt

Græsk indspireret sommersalat

Sådan en græsk salat må være noget nær den nemmeste salat jeg kan komme på. Især når råvarerne er friske, og nærmest bærer sig selv i salaten. Og lige netop dette, er det jeg elsker ved især det italienske og græske køkken, hvor elementerne i maden er få, men fordi de er af god kvalitet og i sæson, så smager de fantastisk godt i f.eks en salat. Solmodne tomater, der gerne har stået et par dage i vindueskarmen og blevet postkasserøde, rødløg der er friske og fulde af saft og selvfølgelig den blandede grønne salat, som smager af noget modsat udgaven om vinteren, der er kedelig og slatten.

Oliven og fetaost er godt hele året rundt, og jeg er nærmest afhængig af begge dele. Fetaost bruger jeg ikke bare i salater men også i kødretter, tærter mm. Det er en græsk ost, der er lavet på fåremælk. Derfor får den også denne karakteristiske, saltede smag, som smager skønt i en græsk salat. I Grækenland har jeg set på restauranterne, at den græske salat bliver serveret med en stor blok eller skive fetaost i midten. Jeg har endnu ikke prøvet det, men har altid tænkt, at det måtte jeg prøve en dag. For sådan en som mig, der elsker ost, så er det nemlig en drømmesalat.

tomater Sommersalat

Traditionel, græsk salat

Jeg har flere gange ladet mig fortælle, at i en traditionel opskrift på græsk salat, der skal der ikke blandes nogen former for grøn salat i tilbehørs retten. I stedet skal agurk, tomat og rødløg bære salaten i sig selv. Sådan synes jeg også sagtens, at man kan tilberede salaten. Jeg kan dog ikke lade være med selv, at tilsætte lidt grønbladet salat. Jeg synes både det ser pragtfuldt ud, og samtidig også samler salaten rent smagsmæssigt. Dette kan man selvfølgelig gøre fuldstændig som man vil. Så længe man bevarer agurk, tomat og rødløg, så bliver det en herlig salat.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering