Græsk salat  Græsksalat
En simpel græsk salat med alt godt og frisk fra middelhavet er endnu en sommersalat jeg nyder meget ofte, både at spise men så sandelig også at lave i mit køkken.

Salat græsk  Græsk salat opskrift

Klassisk græsk salat

Sådan en græsk salat må være noget nær den nemmeste salat jeg kan komme på. Især når råvarerne er friske, og nærmest bærer sig selv i salaten. Og lige netop dette, er det jeg elsker ved især det italienske og græske køkken, hvor elemterne i maden er få, men fordi de er af god kvalitet, smager fantastisk godt i f.eks en salat. Solmodne tomater, der gerne har stået et par dage i vindueskarmen og blevet postkasserøde, rødløg der er friske og fulde af saft og selvfølgelig den blandede grønne salat, som smager af noget modsat udgaven om vinteren, der er kedelig og slatten.

Oliven og fetaost er godt hele året rundt, og jeg er nærmest afhængig af begge dele. Fetaost bruger jeg ikke bare i salater men også stegt sammen med kylling, smager det fantastisk. Oliven er vi også i særdeleshed fan af herhjemme, og spiloppen får sågar en lille håndfuld med i madpakken hver eneste dag. På det punkt, ligner hun virkelig mig.

Inspiration til sommersalaterKlassisk italiensk sommersalat og Skøn melonsalat med granatæble

Klassisk græsk salat  Græsk salat med feta og oliven

Opskrift på græsk salat

Jeg mindes ikke at have spist en græsk salat i Grækenland, også selvom jeg har været der et utal af gange, særligt som barn og teenager. Jeg har dog ladet mig fortælle, at der normalt ikke skal blandet grøn salat i en græsk salat, men jeg synes nu det smager skønt sammen, og så giver det salaten lidt ekstra fylde. Dette kan man selvfølgelig sagtens lade være med at bruge, hvis man vil have den med udelukkende tomat, rødløg, fetaost oliven, og olie/eddike dressing.

Græsk salat med fetaost og oliven
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 70g blandet grøn salat
  • 250g modne cherrytomater
  • ½ agurk
  • ½ lille rødløg
  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. oliven olie
  • 1spsk. sort balsamico eddike
  • ½ tsk. salt
  • Fetaost
  • Oliven
Fremgangsmåde
  1. Skær cherrytomater i skiver eller både
  2. Skær løg i fine små skiver
  3. Skær agurken i fire dele på langs og skær dem ud i små mundrette stykker
  4. Bland hele salaten sammen og vend dressingen af most hvidløg, olivenolie, balsamico eddike og salt heri
  5. Drys med knust fetaost og oliven