Grå hår, amning og bandlyst hårfarve

imageDet er ikke mere end nogle uger siden, at min verden for et øjeblik braste sammen. Set i kontrast til hele verdens grusomheder i form af krig, terror og livstruede børn, så er mit “problem” nok en bagatel i størrelsesordenen – ligegyldig! Ikke destomindre blev jeg forfærdelig ked af det, da jeg fandt et grå hår foran i mit pandehår. Det var et nyt hår, som var groet ud, efter at jeg havde mistet det halve af min manke efter min graviditet.

Jeg var tilfældigvis i selskab med min mor, da jeg opdagede, at sølvmanken var på vej frem, og hun bød mig hjertelig velkommen i klubben for gråhårede kvinder. Herefter formede hun en pincet med hendes lange fingre, og rev det hvide hår ud. Siden har jeg heldigvis ikke opdaget flere ubudne hårstrå, men min trang til at få farvet mit hår er vokset gevaldigt derefter.

Helt grundlæggende synes jeg, det er særdeles uansvarligt at få farvet hår, når man ammer. Ikke destomindre så har jeg gjort det en enkelt gang før, og overvejer meget stærkt, at få det gjort snart igen. Ja, dobbeltmoralen længe leve!

Det er ikke bare fordi, at jeg vil skjule sølvmankens fremtræden, men også fordi at jeg snart begynder en hverdag på universitetet/hospitalet igen, og ønsker at forfriske mit barsels-look en smule, ergo mit hår trænger virkelig til en kærlig omgang! Jeg kan dog ikke lade være med at mærke den dårlige samvittighed nære i det inderste af mit moderhjerte, når jeg tænker på, at jeg vil udsætte min datter for giftstoffer igennem modermælken “bare” fordi, jeg vil se pæn ud.

What to do?

8 kommentarer til “Grå hår, amning og bandlyst hårfarve”

 1. Forstår så inderligt at du ikke ønsker grå hår! Er selv hverken ammende eller mor, derimod multiallergiker og glad for mit hår 🙂 vil foreslå at du finder en frisør i dit nær område der arbejder med økologisk hårfarve, dette vil klart stemme bedre overens med din tanke om at din datter får for ange kemikalier når du farver hår:-)

  1. Maria Vestergaard

   Åh ja, det der allergi det er en hel anden sag. Det er helt klart også en god grund til, at kigge sig om efter alternativer. Jeg skal helt klart prøve at undersøge en “grøn” frisør som du skriver. Rigtig god påske! 🙂

 2. Vælg en grøn frisør. Jeg har ikke valgt det af egen drift, men min frisør skiftede til grønne produkter, da hun ikke selv kunne tåle de almindelige, og hvor er jeg glad for det! Det holder nok ikke lige så længe, men til gengæld plejer det håret i stedet for at udtørre det, og – vigtigst af alt – du udsætter ikke din krop for unødvendige kemikalier.

  1. Maria Vestergaard

   Der er flere der har skrevet det samme til mig Birgitte, og det må jeg altså lige undersøge! Det er helt klart værd at prøve, så tusind tak for tippet, og god påske. 🙂

 3. Jeg fandt også mit først grå hår lige efter jeg havde født A. Og sker stadig finder et i ny og næ, jeg hader det.😔 Jeg farvede selv håret en gang med en øko farve imens jeg ventede hende, fordi udgroninger var så slemme.Jeg havde så dårlig samvittighed det nærmest åd mig op. Jeg har selv så meget lyst til at farve det, men jeg gør det ikke før amningen er ovre. Tør ikke tage chancen😤 sikke nogen skønne lår hun har, med elastikker😝

  1. Maria Vestergaard

   Ej hvor er det mærkeligt! Der må virkelig være noget med den graviditet, siden man pludselig får et grå hår i så ung en alder. Jeg synes faktisk, det er ret flovt, men der er jo desværre intet at gøre ved det. Nej, kan sagtens forstå, at du ikke tør at tage den chance og farve håret. For selvfølgelig er det ikke synd for vores små ammende baby’er, at få kemikalier gennem mælken. Haha, ja hun er faktisk ved at blive en del mere “slank” og lang nu. Det er også meget godt, så hun kan passe noget tøj igen. 🙂

 4. Ih, jeg kender godt den dårlige samvittighed… det gør de fleste nok;) Jeg prøver at sige til mig selv, at det allervigtigste for mine børn er, at de har en glad og harmonisk mor. Og det indebærer også, at jeg ind imellem gør nogle ting, som jeg nok ikke “burde” gøre. Ellers bliver hverdagen som småbørnsmor simpelthen for leverpostej! Det er ikke altid lige let – hverken at forkæle sig selv eller at skubbe den dårlige samvittighed til side – men hvis vi skulle afstå fra al den adfærd, som vi jo egentlig godt ved ikke er optimal for vores børn, så ville jeg i hvert fald ende med al for megen stress i min hverdag. Og DET er i hvert fald ikke sundt for hverken mig, mine børn eller mit parforhold. Så mit råd til dig er, at træffe et bevidst valg om at farve håret (hvis det er det, du altså vil:)), og så prøve at holde fast i, at det er et valg, du har truffet. Fordi du ikke KUN er mor, men også alt muligt andet

  1. Maria Vestergaard

   Hvor var det en dejlig kommentar at få, og hvor har du ret i, at vi mødre alt for ofte slår os i hovedet med dårlig samvittighed. En dårlig samvittighed som du skriver, slet ikke gavner hverken vores børn eller vores parforhold! Jeg vælger at perspektivere din kommentar til alle elementer i den opgave det er at være mor. For selvfølglig skal vi mødre jo passe på os selv både når det kommer til venindeture, alenetid, sofatid, kaffetid, eller hårfarvning! Så tusind tak. Jeg tror jeg farver mit hår! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *