Fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad er en nem og utrolig smagfuld kødret. Hvad man fylder i mørbraden kan varieres med utrolig mange forskellige oste, krydderier og krydderurter alt efter humør og årstid. Derfor ses der også nedenfor en opskrift på mørbrad fyldt med flødeost, purløg og rullet omkring bacon, samt tips og gode ideer til andet fyld.

Inspiration til opskrifter med grisekød: Æggekage i ovnen og Svenske kødboller

Opskrift på fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500-600 g svinemørbrad
  • 200 g natural flødeost
  • et bundt purløg
  • en pakke bacon
  • evt. timian
  • drysses med (flage)salt

Sådan gør du

  • Pus svinemørbraden så de overfladiske sener fjernes, men det smagfulde fedt beholdes
  • Hak/klip purløg fint og bland det med flødeost
  • Skær mørbraden op på langs og fordel flødeost blandingen i mørbraden
  • Svøb bacon omkring mørbraden og placer den i et ovnfast fad
  • Bag den fyldte mørbrad i ovnen ved 200 graders varme (varmluft) i ca. 30-35min (brug evt. nogle minutter grill til sidst, hvis baconet ikke er sprødt)

Mørbrad fyldt

Mørbrad i ovnen med bacon

De seneste par gange jeg har fyldt en mørbrad og bagt den i ovnen, har jeg brugt flødeost som det bærende element i fyldet. Det er nemlig ekstra cremet og utrolig børnevenligt samtidigt. Førhen, dengang min mand og jeg lige var flyttet hjemmefra, og vi spiste fyldt mørbrad ved hver en festlig lejlighed, så brugte vi altid fetaost.  Brieost eller andre bløde og cremede oste, kan også sagtens bruges som fyld. Ligesom pikantost er en klassisk vinder i fyldt mørbrad.

Inspiration til opskrifter med mørbrad: Mørbradgryde

Til denne opskrift på ovnbagt mørbrad med fyld, serverede jeg en klassisk kartoffelsalat, samt en simpel grøn salat med spidskål, edamame bønner og fetaost. Alt efter hvad kalenderen skriver, så kan man servere forskellige slags tilbehør til mørbraden. Generelt går kartoffelretter sig dog virkelig godt til denne kødret.

Fyldt mørbrad med bacon

Mørbrad fyldt med flødeost

Udover flødeost bruger jeg altid en god håndfuld krydderurter. Mine børn er desværre en anelse selektive på det område, så for tiden holder vi os mest til purløg, og så får jeg lov til at drysse den færdige mørbrad med frisk timian, som de let og elegant, kan pille af på deres tallerken.

Når mørbraden er fyldt med flødeost og urter, så svøber jeg den i bacon. Førhen stegte jeg altid mørbraden på panden, inden jeg bagte den i ovnen. Med tiden synes jeg dog det er blevet bedre, at bruge grill funktionen på ovnen de sidste 10min af bagetiden, og dermed undgå at stege sin fyldte mørbrad på panden. Det gør også, at fyldet ikke flyder ud på panden, og man i øvrigt ikke skal vaske en stegepande op også.

Inspiration til opskrifter med grisekød: Boller i karry og Gammeldags frikadeller

Gode råd til fyldt mørbrad

  • Flødeost, brieost, fetaost osv. er alle gode og cremede oste, der egner sig godt som fyld
  • Udover urter, er gode tomater, soltørrede tomater, oliven, svampe og forskellige slags løg, gode råvarer, der egner sig godt til fyldt mørbrad
  • Svøb mørbraden i parmaskinke og fyld den med oliven, fetaost, soltørrede tomater og basilikum for et mere middelhavsmæssigt udtryk.
  • Gem saftens fra kødet, som ligger sig i det ovnfaste fad. Dette kan nemt trylles om til en lækker, brun sauce.

Inspiration til opskrifter med grisekød: Klassisk, dansk flæskesteg

 

Del på print

6 kommentarer til “Fyldt mørbrad”

  1. 5 stars
    Jeg er tit inde hos dig og finde opskrifter, og jeg ender altid med ideer og vellykkede retter, denne mørbrad er ingen undtagelse, den er skamrost af gæster og børn
    Tak for mange gode opskrifter

      1. Har aldrig lavet dette før men en veninde nævnte retten og synes den ser rigtig lækker ud… Hvad kan jeg lave til af tilbehør? Vh Jannie

        1. Hej Jannie
          Dejligt du synes, at det ser lækkert ud.

          Jeg vil foreslå en kartoffelret og noget salat. Kig evt. under tilbehørs retter på min hjemmeside under “aftensmad”.

          Mvh Maria

  2. Hej Jannie
    Vil lave mørbrad med flødeost og purløg. Skal den steges i varmluftovn eller alm. ovn.
    Mvh Kirsten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering